I Šabi rekao zbogom Španiji

Fudbaler Real Madrida Šabi Alonso saopštio je da se povukao iz reprezentacije Španije.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.08.2014.

22:58

Default images

"Završio sam s nastupima u reprezentaciji Španije. Najteži deo je znati kada da se povučeš i posle mnogo razmišljanja, mislim da je to vreme došlo", naveo je Alonso u otvorenom pismu.

Alonso je odigrao 114 utakmica za Španiju, postigao 16 golova i bio je deo ekipe koja je 2010. godine u Južnoj Africi osvojila Svetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva, 2008. u Austriji i Švajcarskoj i četiri godine kasnije u Ukrajini i Poljskoj.

"Završio sam slavnu karijeru u državnom timu koja je počela pre 11 godina. Bio sam deo istorijske generacije koja je ispunila snove miliona navijača i uradila nešto jedinstveno, pošto je za četiri godine osvojila Svetsko prvenstvo i dva Evropska prvenstva", rekao je Alonso.

On je zahvalio svim saigračima i navijačima na velikoj podršci, a posebno je istakao bivše selektore Španije Injakija Saeza i Luisa Aragonesa, kao i aktuelnog selektora Visentea del Boskea.

Takođe, 32-godišnji fudbaler sredine terena zahvalio je na podršci i svojim klubovima, bez kojih ne bi došao do reprezentacije.

"Zahvalan sam Real Sosijedadu, Liverpulu i Real Madridu što su mi otvorili vrata i omogućili da budem deo jednog sna. Svi moji klubovi su mi uvek pomagali i podržavali me. Takodje, želim iskreno da zahvalim navijačima, zajedno sanjamo i zajedno delimo slavu", rekao je Šabi.

Pre Alonsa, ovog leta iz reprezentacije su se povukli Šavi Ernandes i David Vilja.

Alonso je 1999. godine karijeru počeo u B timu Real Sosijedada, igrao je za prvi tim tog kluba, zatim za Eibar, a 2004. godine prešao je u Liverpul s kojim je osvojio Ligu šampiona, Superkup Evrope, FA kup i Komjuniti Šild.

On je 2009. godine prešao u Real Madrid s kojim je do sada osvojio prvenstvo Španije, Ligu šampiona, Superkup Evrope, dva Kupa Kralja i Superkup Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: