Atletiko je šampion Španije!

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su jubilarnu desetu titulu u Primeri pošto su u poslednjem kolu odigrali nerešeno 1:1 sa Barselonom na Kamp Nou.

Izvor: B92

Subota, 17.05.2014.

17:15

Default images

Madriđani su u odlučujući duel ušli sa tri boda više od Katalonaca i na kraju su uspeli da stignu do velikog boda koji im donosi prvu titulu posle 18 godina.

Meč odluke počeo je veoma loše po Atletiko, zbog povreda su već u prvom poluvremenu van terena morali Dijego Kosta i Arda Turan, a u 33. minutu Aleksis Sančes je golčinom doneo prednost domaćinu.

Ipak, tim Dijega Simeonea je drugo poluvreme počeo furiozno i nakon nekoliko velikih prilika gol za titulu postigao je Dijego Godin u 49. minutu. Do kraja meča Barselona nije uspela da dođe do pobede i ostala je bez trofeja u ovoj sezoni.

Koliko je Barselona veliki klub videlo se na kraju utakmice kada je ceo stadion ustao i aplaudirao Atletiku na zasluženo osvojenoj tituli.



Tok meča:

Gosti iz Madrida bolje su počeli odlučujući duel i u prvih 10-ak minuta igralo se uglavnom na polovini Barselone.

U sedmom minutu Katalonci su pripretili preko Adrijana čiji udarac je Kurtoa bez problema odbranio. U 11. minutu Huanfran je odlično centrirao, a Barsa je uz krajnji napor uspela da se odbrani.
Beta/AP
U 14. minutu veliki peh zadesio je goste. Atletiko je imao odličnu priliku u kontranapadu, ali Dijego Kosta nije mogao da istrči, pao je na zemlju uhvativši se za zadnju ložu i morao je da napusti teren.

Kosta je teren napustio u suzama, a novi veliki peh Madriđane je zadesio već u 23. minutu kada se povredio Turan koji je takođe izašao sa suzama u očima.

Osim velike borbe, dve povrede i nekoliko pokušaja nije publika na Kamp Nou videla mnogo fudbala u prvih pola sata.

I onda iz takve igre u 34. minutu Aleksis Sančes je postigao golčinu. Fabregas je posleo loptu Mesiju koji je grudima spustio za Sančesa, a Čileanac je iz punog trka zahvatio loptu i fantastičnim udarcem je posleo u bliži ugao gola Kurtoe.



Atletiko je u finišu prvog poluvremena pokušao da stigne do izjednačenja, imao je nekoliko opasnih napada, pre svega posle prekida, ali je nakon 45 minuta ostalo 1:0 za Barselonu.
U prvom napadu u drugom poluvremenu Atletiko je imao veliku šansu da izjednači. U šansi je bio bivši igrač Barselone David Vilja koji je pogodio stativu.

Već u 48. minutu Vilja je bio u sjajnoj prilici, ali Pike ga je omeo, pa je šansa propala. Madriđani su ipak već u sledećem napadu nagrađeni pošto je gol posle kornera glavom postigao Dijego Godin.



Atletiko je razbio Barselonu na startu drugog poluvremena, a Barselona se oslobodila tek posle 20-ak minuta. U 64. minutu Mesi je postigao gol, podigao je Kamp Nou na noge, ali je sudija gol poništio zbog ofsajda u kojem se nalazio Argetninac.

U poslednjih 25 minuta viđena je rovovska borba na terenu. Barsa je pokušavala na sve načine da stigne do gola, Atletiko se nije u potpunosti povukao, ali se grčevito branio I odbranio se. Barsa je u samom finišu izvršila veliki pritisak ali nije stvorila neku ozbiljniju priliku i titula zasluženo ide crveno-belom Madridu.

Barselona: Pinto, Alves, Adrijano, Pike, Masćerano, Buskets, Fabregas, Inijesta, Sančes, Pedro, Mesi.
Atletiko: Kurtoa, Huanfran, Filipe Luis, Miranda, Godin, Tijago, Gabi, Koke, Turan, Vilja, Kosta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

187 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: