Šaponjić i Karišić nose Srbiju

Kadetska reprezentacije Srbije ostvarila je i drugu pobedu na turniru elitne runde kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Staroj Pazovi.

Izvor: ÐN

Petak, 28.03.2014.

17:09

Default images

Srbija je posle pobede nad Severnom Irskom u prvom kolu nastavila sa odličnim partijama, a ovoga puta pobeđena je selekcija Gruzije sa 2:0.

Golove za 'Orliće' postigli su Ivan Šaponjić u 64. minutu, te Strahinja Karišić pet minuta kasnije.

Izabranici selektora Branislava Nikolića posle ovog trijumfa imaju maksimalan učinak, ali se nalaze na drugoj poziciji, zbog lošije gol razlike u odnosu na Nemačku.

Kadeti Srbije odigrali su još jedan dobar meč, ali su imali velikih problema da probiju odbranu protivnika. To nisu uspeli u prvom poluvremenu koje je završeno bez golova.

Ipak, sredinom drugog poluvremena 'Orlići' su postigli dva brza gola i tako rešili utakmicu. Prvo je Šaponjić pokrenuo ekipu, da bi Karišić pogodio za 2:0 i otklonio sve dileme oko pobednika.

Selektor Gruzije je u drugom delu igre izvršio sve tri izmene, ali je Milinković-Savić sačuvao svoju mrežu.

U drugom duelu grupe grupe 5 elitne runde kvalifikacija, Nemačka je pobedila Severnu Irsku sa laganih 3:0.

Odlučujući meć za odlazak na prvenstvo Evrope, između Srbije i Nemačke, igra se u ponedeljak 31. marta u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe" sa početkom u 15:00 sati.

Srbija - Gruzija 2:0
(Šaponjić 64', Karišić 69')

Srbija: Milinković-Savić, Zlatković, Zličić, Tufegdžić (Stojanović 49'), Janković (Karišić 56'), Špoljarić (Mitrović 67'), Jović, Glavčić, Šaponjić, Šarenac, Stanković
Selektor: Branislav Nikolić

Gruzija: Kurdadze, Kobuladze, Kakiashvili, Nadaraia, Komakhidze, Mamučašvili (Kiknadze 58'), Gošteliani (Arabidze 41'). Beridze (Koridze 75'), Jobava, Mikeltadze, Kamladze
Selektor: Nodar Akobia

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: