Viktor: Tretiraju me kao kriminalca

Viktor Troicki rekao je u intervjuu za CNN da ima osećaj kao da ga ljudi iz Svetske antidoping agencije tretiraju kao kriminalca.

Izvor: B92, CNN

Sreda, 06.11.2013.

20:25

Default images

Srpski teniser suspendovan je na 12 meseci zbog propuštanja doping testa u aprilu ove godine.

Prethodno je Novak Đoković na konferenciji za novinare u Londonu okrivio ljude iz Svetske antidoping agencije rekavši da rade neprofesionalno i da im više ne veruje.

„Tretiraju me kao kriminalca“, rekao je Troicki u direktnom uključenju za CNN objašnjavajući da mu je čak bilo zabranjeno i da bude u Areni tokom polufinala Dejvis kupa.

„Nije mi čak bilo dozovljeno ni da budem u Areni. Rekli su mi da ne mogu da prisustvujem, čak ni kao gledalac koji je kupio kartu za taj meč. Mnogo igrača je stalo iza mene i dalo mi podršku, to mi mnogo znači jer se nalazim u najtežem trenutku u karijeri.“

Troicki je prvobitno dobio 18 meseci suspenzije jer nije dao uzorak krvi na turniru u Monte Karlu, a nakon žalbe ta kazna je umanjena na 12 meseci. Srpski teniser tvrdi da mu je rečeno da može da propusti test jer se loše osećao i ima fobiju od igala.

Troicki je priznao da je bio iznenađen kada je video da je Đoković u utorak govorio o njegovom slučaju u Londonu i dodao da mu podrška jednog od najboljih tenisera u istoriji mnogo znači.

„Nisam znao da će on to reći. Način na koji je to rekao mi zaista neverovatno puno znači. Imati podršku veoma dobrog prijatelja u ovom trenutku je sjajno i veoma sam mu zahvalan na tome. On je zaista moj iskreni prijatelj i sada sam se u to i uverio. Ali ne samo on već i drugi igrači – Jelena Janković, Janko Tipsarević i Rafa Nadal su takođe krekli lepe stvari.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: