Tipsarević ubedljivo do Federera

Janko Tipsarević plasirao se u treće kolo na Rolan garosu ubedljivom pobedom protiv Perea Ribe.

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2011.

11:35

Default images

Srpski teniser je dobio Španca sa 3:0, po setovima 6:1, 6:3 i 6:0 posle 82 minuta igre.

Iako Španac Riba možda nije pravi reper, Tipsarević je pokazao da se nalazi u odličnoj formi, bio je veoma siguran i izuzetno ubedljivom igrom stigao je do treće runde gde ga čeka Rodžer Federer. Švajcarac je bio jednako ubedljiv protiv Francuza Maksima Tešeire (6:3, 6:0, 6:2).

Pored Tipsarevića, u sredu će od srpskih predstavnika u singlu na teren još Novak Đoković i Jelena Janković.

Srpski teniser odlično je počeo duel. U prvom setu je napravio setu četiri brejka, pretrpeo je jedan i rešio je taj deo igre u svoju korist sa ubedljivih 6:1.

U drugom setu Janko je nastavio sa odličnom igrom. Veoma dobro se kretao, služili su ga i forhend i bekhend, pa je u šestom gemu napravio novi brejk za vođstvo od 4:2. U sledećem gemu Španac je imao 0:30, ali je srpski teniser dobio naredna četiri poena. Riba je uspeo da dobije osmi gem i prebaci pritisak na Tipsarevića, ali mu to nije pomoglo pošto je Janko sigurnom igrom došao do vođstva od 2:0.

Dobivši prva dva seta, Janko je očigledno 'slomio' Španca, pa je u trećem setu imao znatno lakši posao. Napravio je tri brejka, dobio je set sa 6:0 i tako najavio sjajan duel sa Rodžerom Federerom u trećem kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: