KK Partizan dobija halu

U Beogradu je u četvrtak potpisan sporazum o izgradnji hale za trening za košarkaški klub Partizan.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.06.2010.

13:41

Default images

Sporazum o zajedničkoj realizaciiji projekta potpisali su ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Potpisnici sporazuma istakli su veliku ulogu KK Partizan u promociji Srbije i Beograda, dodavši kako se 'crno-beli' uspešno uklapaju u strategiju razvoja Ministarstva omladine i sporta.

"U našoj strategiji razvoja postoje tri prioriteta: deca, infrastruktura i vrhunski sport. Partizan promoviše Srbiju i Beograd i ispunjava sva tri kriterijuma. Zamislite, ko bi čuo za jedan mali grad u Nemačkoj, Menhengladbah, da nema fudbalskog kluba Borusija. Istovremeno, ministarstvo je bilo dužno da isprati dobre rezultate Partizana", rekla je Samardžić-Markovićeva novinarima u Skupštini grada.

Gradonačelnik Đilas podsetio je da Beograd već dve godine pomaže košarkaškom klubu Partizan.

"Partizan je institucija, svugde se priča o njemu i o Beogradu. Voleli bi jednog dana da i Beograd organizuje završni turnir Evrolige, pa da Partizan ponovo bude prvak. Lično, voleo bih i da Crvena zvezda ostvari takav uspeh, ali to u ovom trenutku nije realno", našalio se Đilas, koji navija za Crvenu zvezdu.

Predsednik Partizana Predrag Danilović ocenio je da će izgradnja hale biti podstrek crno-belima za još bolje rezultate u budućnosti.

"Presrećan sam... Bilo je malo skepse kada je prvi put pomenuta ova ideja, ali nisam sumnjao u njenu realizaciju. Ova hala će biti važna za stvaranja novih igrača, kako Partizana, tako i reprezentacije", naveo je Danilović.

Prema odredbama sporazuma, Beograd će obezbediti građevinsko zemljište u javnoj svojini, obezbediti potrebne dozvole i saglasnost nadležnih organa. Grad će, takođe, učestvovati i u troškovima uređenja zemljišta.

Ministarstvo omladine i sporta će sprovesti postupak javne nabavke i finansirati izradu projekta i tehničke kontrole. Posle nabavke, ministarstvo će finansirati ugovorene radove.

Nakon obezbeđivanja sve dokumentacije i sprovedenog postupka javne nabavke za izvođenje radova, zaključiće se ugovor sa Partizanom o načinu korišćenja i održavanju hale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: