Kraljica ponovo na Vimbldonu

Britanska kraljica Elizabeta Druga prisustvovaće, prvi put posle 33 godine, mečevima teniskog turnira na Vimbldonu.

Izvor: LB

Utorak, 18.05.2010.

23:05

Default images

Organizatori Otvorenog prvenstva Engleske u tenisu najavili su da će Elizabeta Druga 24. juna biti gost najprestižnijeg teniskog turnira na svetu, prvi put još od 1977. godine.

"Oduševljeni smo i počastvovani zbog takve odluke Kraljice. Radujemo se što ćemo ponovo imati priliku da je ugostimo na Vimbldonu", kaže se u saopštenju organizatora objavljenom na zvaničnom sajtu trećeg gren slema sezone.

U saopštenju se dodaje da se turnir drastično promenio od poslednje posete Njenog Veličanstva, pre svega u pogledu infrastrukture. Prošle godine je renoviran i Centralni teren, koji je dobio savremeni pokretni krov. Međutim, organizatori su istakli da je karakter Vimbldona ostao nepromenjen, zahvaljujući publici i igračima koji iz godine u godinu stvaraju specifičnu atmosferu na najvećem teniskom turniru na planeti.

Otvorenog prvenstvo Engleske u tenisu počinje 21. juna i završava se 4. jula.

I ove godine mečeve Vimbldona ekskluzivno će prenositi TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: