EP: Poraz očajne Srbije za kraj

Rukometaši Srbije nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu šampionata Evrope pošto su u odlučujućem meču grupe B poraženi od domaćina Austrije sa 37:31 (18:15)

Izvor: B92

Subota, 23.01.2010.

19:21

Default images

Ekipu Seada Hasanefendića je u drugi krug pred ovaj meč vodila samo pobeda. Naša reprezentacija bila je u prednosti sve do 44. minuta kada je Austrija serijom 7-1 potpuno preokrenula rezultat i došla do nedostižnih pet golova viška (29:24).

Najefikasniji našoj ekipi bili su Žarko Šešum sa osam i Nenad Vučković sa sedam golova. Kod domaćina, Silađi je postigao devet, a Veber osam.

Ekipa Seada Hasanefendića odlično je otvorila odlučujući duel protiv domaćina. Austrija je prvi gol na utakmici postigla tek u šestom minutu, naš tim je to iskoristio, i poveo sa 4:0 na startu uz tri gola veoma raspoloženog Vučkovića.

Kao što se i očekivalo Austrija je imala naklonost sudija na utakmici, ali naš tim je ipak održavao prednost od tri, četiri gola u prvih 20 minuta. Tada Austrijanci uz nekoliko grešaka naše ekipe uspevaju da smanje na 11:10, ali ne i da povedu.

Poslednjih deset minuta ponovo je pripalo našoj reprezentaciji, a Vučkoviću se pridružio i odlični Žarko Šešum. Njih dvojica su u prvih 30 minuta postigla po pet golova. U poslednjem minutu prvog dela naš tim je sa dva brza gola došao do tri razlike na poluvremenu (18:15).

Za razliku od prvog, naš tim je drugi deo počeo loše, i Austrijanci su serijom 4:1 u 35. minutu došli do izjednačenja drugi put na utakmici (19:19). U narednih sedam minuta igralo se ’gol za gol’, a onda su u 44. minutu Austrijanci prvi put došli do prednosti nakon novog sedmerca (24:23).

O tog trenutka pa do kraja utakmice igra našeg tima se potpuno raspala, a nije pomogao ni tajm-aut koji je Sead Hasanefendić zatražio nekoliko minuta kasnije. Austrija je za šest minuta napravila seriju 7-1, došla do čak pet golova prednosti (29:24) i tada je bilo jasno da naš tim neće moći da se vrati.

Naš tim je tako takmičenje završio porazima od Danske i Austrije, i nerešenim ishodom u duelu sa Islandom na početku. Ovo je prvi put u istoriji kontinetalnih šampionata da naš državni tim završava učešće već posle prve faze.

Srbija - Austrija 37:31 (18:15)

Srbija: Stanić, Kojić 2, Šešum 8, Nikčević, Stojanović 4, Toskić 3, Perić, Ilić 4 (1), Marković 2, Pejanović, Andjelković, Lapčević, Vilovski, Vučković 7 (2), Nenadić, Stanković 1.
Austrija: Bauer, Fosler 3, Ziura 2, Veber 8, Abadir 1, Majer 2, Knaut, Marinović, Gintner, Siladji 10 (5), Vilčinski 4 (3), Fride 5, Šlinger, Vagesrajter 2, Hojc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

415 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: