TSS: Najbolji Đoković i Jankovićeva

Teniski savez Srbije proglasio je Jelenu Janković i Novaka Đokovića za naše najbolje tenisere u protekloj godini.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Sreda, 30.12.2009.

17:26

Default images

U ovu sezonu Jankovićeva je ušla kao prva igračica sveta, a prva na svetu ukupno je bila 100 dana. Osvojila je turnire u Marbelji i Sinsinatiju i igrala je finale Tokija. Jelena je takođe je dala veliki doprinos istorijskom plasmanu reprezentacije Srbije u Svetsku A grupu Fed kupa, a sezonu je završila kao osma igračica planete.

Đoković je godinu počeo i završio kao treći igrač sveta, a u 2009. osvojio je pet turnira - Dubai, Beograd, Peking, Bazel i masters u Parizu. Pored toga, igrao je u još pet finala, od čega četiri na turnirima Masters serije u Sinsinatiju, Rimu, Monte Karlu i Majamiju.

Detaljnije o učinku Novaka Đokovića u 2009. godini pročitajte ovde.

U konkurenciji igrača do 18 godina priznanja su dobili Bojana Jovanovski i Filip Krajinović.

Jovanovska, koja 31. decembra puni 18 godina, trenutno je 138. na WTA listi. Igrala je dva finala na turnirima sa nagradnim fondom od 50 hiljada dolara i polufinale u Dubaiju (75.000 dolara). Još nije debitovala u glavnom žrebu nekog Gren slem turnira, a na US openu je ispala u trećem kolu kvalifikacija. Krajinović je ostvario rekordni rang u karijeri – 267. poziciju, ali je godinu završio kao 352. Ima 17 godina i od njega se tek očekuju pravi rezultati.

Najbolji u konkurenciji igrača do 16 godina bili su Tamara Čurović i Miki Janković, u konkurenciji do 14 godina laureati su Saška Gavrilovska i Nikola Milojević, a do 12 godina Ivana Jorović i Filip Grbić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: