Soderling namučio Federera

Prvi teniser sveta Rodžer Federer pobedio je šveđanina Robina Soberlinga 3:1 (6:0, 6:3, 6:7, 7:6) i plasirao se u polufinale US Opena.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.09.2009.

06:25

Default images

Federer je u prvom setu ’počistio’ Soderlinga sa terena ne dozvolivši mu da osvoji ni jedan gem, a ni u drugom nije imao problema. U trećem i četvrtom Federer nije uspeo da napravi ni jedan brejk pa su oba udlučena u taj-brejku. U prvom je Federer poveo sa 4:0 ali je Soderling preokrenuo, dok je u drugom posle 12 uzastopnih poena oba tenisera, Šveđanin dva puta pogrešio i izgubio meč.

Federeru, koji će u polufinalu igrati protiv Novaka Đokovića, ovo je bila 13 uzastopna pobeda najboljeg tenisera sveta nad 25-godišnjim Soderlingom.

Švajcarac je trebalo dva sata i 33 minuta igre da bi pobedio svog rivala iako je njegova igra bila besprekorna. Imao je čak 28 as udaraca (Soderling 11), a osvojio je ukupno 31 poen višeod protivnika. Federer je napravio mnogo manje grešaka (26) od švedskog tenisera (45), a dominirao je i u vinerima (64-36).

Međutim, od 11 brejk lopti, Federer je sve četiri iskoristio u prva dva seta, međutim, to Soderling nije uspeo da iskoristi jer od pet šansi da oduzme servis protivnika ni jednom nije uspeo.

Posle 6:0 u prvom setu kada nije mogao ništa protiv prvog tenisera sveta, Soderling je u drugom mnogo bolje zaigrao. Ipak, Federer je nadjačao Šveđanina i kod rezultata 3:2 napravio brejk, a onda sjajnim servisom i igrom na mreži lako priveo set kraju.

U trećem delu meča Federer je odigrao znatno opuštenije, a kada nije uspeo da napravi brejk eksplodirao je u taj-brejku gde je poveo sa 4:0. Međutim, onda se probudio i Soderling koji je na kraju uspeo da preokrene i dobio taj-brejk sa 8:7.

Dobijen set doneo je samopouzdanje 12. nosiocu koji je u narednom setu zaigrao mnogo agresivnije, popravio servis ali se ipak ponovo sve rešavalo u taj-brejku.

Posle 12 poena koje su oba tenisera osvojila na svoj servis, Soderling pravi grešku i poklanja meč loptu Federeru, a onda ponovo greši i rešava meč u korist prvog favorita trunira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: