I Rumuni pljačkali češke pumpe

Nedelju dana posle navijača Crvene zvezde pumpe u Češkoj poharali su i navijači Dinama iz Bukurešta, tvrdi praški „Blesk“.

Izvor: B92, blesk.cz

Četvrtak, 27.08.2009.

01:24

Default images

Autobus sa 37 pristalica rumunske ekipe stao je na jednoj pumpi u blizini Bžeclava, jugoistočno od Praga, a posle njihovog upada u pumpu policija se pobrinula da preostala četiri autobusa sa Rumunima nastave pravo. Dinamo u četvrtak uveče igra revanš meč sa Slovanom u Liberecu, ali su navijači u sredu uveče smešteni u Pragu.

Priču o novoj krađi na benzinskoj pumpi donosi dnevnik Blesk, poznat po tome što je u naslovu priče o gostovanju Zvezdinih navijača u Pragu nazvao Srbe „svinjama“, a u čijem zaglavlju stoji da se radi o „bulevarskom serveru, koji prenosi aktuelne informacije iz sveta poznatih, skandale i prati kulturu, film, politiku i druge teme“.

Češki mediji i policija napravili su pravu histeriju u javnosti pred istovremeni dolazak navijača Evertona, Dinama i Maribora u glavni grad te zemlje, u kojoj tri ekipe igraju revanš mečeve plej of runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Iste novine širile su paniku i među navijačima Slavije pred gostovanje u Beogradu, prenoseći preporuku anonimnog beogradskog novinara, iako su zvaničnici češke ambasade u Beogradu istakli da je naš glavni grad bezbedan, i da u njemu Česima ne preti nikakva opasnost.

Čehe će u Beogradu pratiti 80 navijača, koji dolaze sa dva autobusa. Njih će na granici oko 15 časova dočekati policija, sporvesti ih do stadiona, a odmah posle meča od stadiona odvesti ponovo do granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: