Paunović novi trener Smedereva

Fudbalski klub Smederevo postavio je na mesto prvog trenera Blagoja Paunovića i tako rešio jedan veliki problem pred početak nove sezone u Superligi.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Subota, 18.07.2009.

11:46

Default images

U petak, tačno u podne, direktor Smedereva Goran Bogdanović i Paunović potpisali su ugovor o jednogodišnjoj saradnji. ”Čekali smo odluku Izvršnog odbora FSS verujući da če biti novih tumačenja oko problema našeg trenera Dragana Đorđevića sa potrebnom licencom. Nakon toga smo se opredelili za Paunovića i potpisali ugovor sa njim”, rekao je direktor Bogdanović.

Naime, Smederevci su prvo puno poverenje ukazali treneru Đorđeviću, sa kojim su obezbedili povratak u elitni rang takmičenja,ali se kao problem pojavila profesionalna licenca, pa on nije mogao da nastavi da vodi 'oklopnike', iako je ekipu već odveo na pripreme.

Blagoje Paunović rođen je u Šilovu 1947. godine i deset godina je bio prvotimac Partizana. Za reprezentaciju SFRJ nastupio je 39 puta, u periodu od 1967. do 1973 godine, a učestvovao je i na EP 1968. godine.

Trenerskim poslom počeo je da se bavi još 1979. godine, a od 1984. godine stalno je zaposlen u Partizanu, gde je bio pomoćnik nekolicini trenera.Trenirao je Vranovo (Proleter), Moštanicu, Lazarevac, Banatski Dvor, Logronjes i Teleoptik. Godinu dana je vodio Budućnost iz Banatskog Dvora kada ih je uveo u Prvu ligu.

Smederevo je nešto najlepše što mi se dogodilo. Vratili su se na velika vrata na elitnu scenu i verujem da ćemo nastaviti seriju uspeha. Trudićemo se da budemo što bolji, pa neka se dogodi i Evropa”, istakao je zadovoljni Paunović.

Paunović će u ponedeljak, 20. jula, biti predstavljen igračima koji se nalaze na pripremama u Milićima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: