EP: Novi ubedljiv poraz košarkašica

Najbolje košarkašice Srbije izgubile su od Rusije 72:37, u drugom kolu Evropskog prvenstva u Letoniji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.06.2009.

18:38

Default images

Ekipa Jovice Antonića je tako zabeležila i drugi ubedljiv poraz u Letoniji, a šansu za eventualni plaman dalje srpske košarkašice imaće u utorak kada se u trećem kolu sastaju sa selekcijom Turske.

U duelu sa zvaničnim šampionom Evrope Srbija je od samog starta bila u podređenom položaju. Već nakon prvih deset minuta Ruskinje su stekle 11 poena prednosti (18:7), a razlika je na poluvremenu bila još veća – 32:16.

Selekcija Rusije nije posustala ni u drugom delu, a epolig takvog stanja na terenu je i konačnih 72:37. Miljana Musović i Jelena Milovanović bile su najefikasnije u sastavu Srbije sa po šest poena, dok je Ines Kresović ubacila pet. U ekipi Rusije Ščegoleva i Kortin su postigle po 11 poena.

U drugoj utakmici grupe Turska je pobedila Litvaniju rezultatom 69:66, pa će naše kosarkašice će za plasman u drugu fazu morati da savladaju Tursku sa najmanje 13 poena razlike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: