Raspucana Zvezda na kiši

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak rezultatom 4:0 (1:0) u 19. kolu Jelen Superlige.

Izvor: B92

Subota, 07.03.2009.

15:32

Default images

Do prve prolećne pobede po izuzetno neprijatnom vremenu i jakoj kiši Zvezda je stigla rutinski, prelomivši meč u finišu prvog i na početku drugog poluvremena. Golove su postigli Milijaš u 41, Kleo u 46. i 71. i Parker u 54. minutu. Zvezda je tako izbila na drugo mesto, bar do nedelje, kada Vojvodina dočekuje OFK Beograd, dok su Kruševljani ostali na začelju.

Napredak je posle pobede nad Vojvodinom u prošlom kolu imao velike nade pred dolazak na Marakanu, gde su već 6 puta osvajali po bod. Kruševljani su se zatvorili i pretili iz kontri, pa su prve dve šanse viđene pred solom Stamenkovića, ali Binić i Punoševac nisu uspeli da se snađu.

Zvezda je tek na sredini poluvremena stigla do prve šanse, ali je od tog trenutka pojačavala ritam i do vođstva stigla u finišu poluvremena – Ninkov je prošao po desnoj strani, Kleo nije stigao do lopte, ali je Milijaš bio na pravom mestu za 1:0.

Na startu drugog poluvremena nokaut za goste – u prvom napadu Ninkov prolazi ponovo po krilu, ovog puta pogađa Klea u glavu za 2:0, a samo osam minuta kasnije Južnoafrikanac Parker je posle Kleovog sjajnog driblinga postigao prvi gol za klub.

U finišu je najbolji igrač utakmice Kleo je još jednom pogodio mrežu gostiju i postavio konačnih 4:0.



Stadion: Crvene zvezde. Gledalaca: 5000. Sudija: Boško Jovanetić, pomoćnici: Nikola Tomičić i Jovica Šavija.

Crvena zvezda (4-4-2) : Stamenković, Ninkov, Tutorić, Pejčinović, Džef Silva, Isah, Milijaš, Šišić, Parker, Tričkovski i Kleo.

Napredak : Šejić, Đorđević, Mikić, Jovanović, Gašić, Pavlović, Martinović, Petronijević, Punoševac, Novković, Binić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: