Federer eliminisao Davidenka

Izvor: B92

Sreda, 14.11.2007.

12:10

Default images

Švajcarac Rodžer Federer oporavio se od početnog poraza na završnom Mastersu u Šangaju i pobedio Nikolaja Davidenka u dva seta – 6:4, 6:3, u drugom kolu crvene grupe. Poraz je okončao nade ruskog tenisera da će stići do polufinala. U drugom meču drugog kola crvene grupe sastaju se pobednici iz prve runde Fernando Gonsales i Endi Rodik.

Federer je i u drugom meču pokazao da je daleko od forme i namučio se sa rivalom, kojeg je pobedio u svih 10 dosadašnjih okršaja.

U prvom setu on je imao neobično velike 22 neiznuđene greške, ali je napravio brejk u osmom gemu. Davidenko je odmah vratio brejk, ali je Federer i u desetom gemu oduzeo servis rivalu i osvojio set.

U drugom setu odluka je pala u četvrtom gemu, posle čega se samopouzdanje prvog igrača sveta vratilo, pa je meč okončan posle sat i 27 minuta.

Švajcarac je na prethodnih pet završnih turnira sezone slavio četiri puta, a ovog puta moraće da pobedi Rodika u trećem kolu da bi zadržao šanse da se bori za trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: