Forma je i dalje daleko – Novak poražen od 109. igrača na svetu

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u treće kolo Indijan Velsa, pošto je od njega u tri seta bio bolji Taro Danijel – 7:6(3), 4:6, 6:1.

Izvor: PT

Nedelja, 11.03.2018.

20:30

Forma je i dalje daleko – Novak poražen od 109. igrača na svetu
Photo by Michael Dodge/Getty Images

Srpski teniser odigrao je prvi meč posle Australijan opena, gde je u osmini finala poražen od Južnokorejca Hjeona Čunga, i vidno je bilo da još ne štima sve.

Đoković se tokom većeg dela mučio i samo je na početku duela izgledao sveže, dok je u preostalim trenucima izgledao bledo i pasivno.

Danijel, 109. igrač na svetu, ostvario je najveću pobedu u karijeri u trećem kolu igraće protiv boljeg iz susreta Majer/Bemelmans.

Đoković je odlično krenuo i delovalo je da ćemo gledati kratak meč u kojem će dominirati nekada najbolji teniser na svetu.

Novak je vodio sa 5:2, dok je na 5:3 imao set loptu, posle samo 30 minuta igre. Ipak, Japanac se spasao, potom napravio ribrejk i došao do 5:5. Obojica su uspeli da osvoje naredne gemove pa je taj-brejk odlučio pobednika prvog seta. Danijel imao je više koncentracije od našeg igrača i sa 7:3 je dobio 13. gem.

Tokom drugog perioda igre Novak nije izgledao ništa bolje, ali je uspeo da bude konstantan i da ne greši puno. Sačekao je grešku Japanca, napravio brejk i na kraju izjednačio na 1:1 (6:4).

Ipak, sve se srušilo u poslednjem setu u kojem je Đoković posle svakog poena jedva dolazio do daha. Jednostavno nije bio spreman za ovakav meč i Japanac je lako sa 6:1 dobio odlučujući set.

Dug je put pred Novakom, ali ako je fizička sprema najveći problem, onda ne bismo trebali da brinemo u njegov povratak.

III set

1:6 Forma srpskog tenisera i dalje je daleko. Novak je izgledao izmoreno na kraju i Danijel je došao zasluženo do pobede.

1:4 Bez velike muke Taro Danijel potvrdio je brejk i sada vodi sa velikih 4:1. Novaku je potrebno neko čudo kako bi preokrenuo.

1:3 Novak izgleda kao da je bez snage, a verovatno tako i jeste. Nema jačine u njegovim udarcima i posle svakog poena se bori za dah. Japanac vodi sa 3:1 i blizu je pobede.

1:1 Više od osam minuta trajao drugi gem trećeg seta... Đoković je prežio "pakao" u ovom gemu, pošto je spasao četiri brejk lopte. Razlika u klasi se vidi, ali vidi se da je i Novak "zarđao" i da mu je potrebno još vremena.

0:1 Srpski teniser imao je dve uzastopne brejk lopte u prvom gemu trećeg seta. Danijel je uspeo da ih spasi i da se nekako izvuče. Đoković je bio vidno iznerviran što nije uspeo da iskoristi priliku koja mu se ukazala.

II set

Getty Images
6:4 Posle mnogo muke Novak Đoković uspeo je da izjednači na 1:1. Prava rovovska bita na terenu broj 1 Indijan Velsa. Srpski teniser nije iskoristio prve set lopte, ali jeste treću! Treća sreća! Imamo i dalje meč.

5:3 To smo želeli da vidimo u igri 13. igrača planete. Novak je iskoristio greške Tara u sedmom gemu, a onda je sjajnim forhenima došao do potvrde brejk!

3:3 Srpski teniser i dalje ne igra na dobrom nivou kako bismo se nadali velikom preokretu. Ali i u takvom stanju, Đoković drži prključak i samo kad bi za malo podigao nivo igre situacija bi se drastično promenila na terenu.

2:2 Na kraju četvrtog seta Novak je pokazao emociju i vidi se da mu je stalo. Uspeo je da se izvuče iz 0:30 i da dobije gem.

1:1 Taro Danijel dobio je relativno lako prvi gem, pa je potom usledio servis srpskog tenisera. Novakova igra i dalje "štuca", ali je uspeo da osvoji uvodni gem i da izjednači na 1:1. Još uvek igra našeg igrača ne izgleda najbolje.

I set

Getty Images
6:7 Ne znamo šta se desilo sa Novakovom igrom od rezultat 5:2. Srpski teniser izgleda loše na terenu, u smislu da je pasivan, da bekhend izgleda ispod nivoa, dok ni forhend nije ništa bolji. Danijel je bio bolji u taj-brejku i zasluženo dolazi do prednosti od 1:0.

6:5 13. igrač sveta posle tri gema zaredom koje je izgubio konačno dobija jedan. Dobar je bio Đoković i vodi sa 6:5.

5:5 Na početku seta sve je izgledalo odlično za Đokovića, ali je sada već malo drugačija sitaucija. Srpski teniser deluje pasivno, a i malo-malo pa pogleda u desnu šaku.

5:4 Stegla se ruka Novakova u gemu u kojem je servirao za prvi set. Danijel je pogodio nekoliko dobrih pasing-štova i na kraju je uspeo da dođe do ribrejka. Đoković je poklonio gem Japancu.

5:3 Đoković je imao set loptu na servis Japanca, ali je 109. igrač sveta uspeo da je spasi i da potom dobije gem. 5:2 Taro Danijel uspeo je da osvoji drugi gem na meču, ali je onda naš teniser briljantnom igrom došao do prednosti od 5:2. Za sada sve izgleda dobro za Novaka, forhend, bekhend, volej – sve je na mestu.

4:1 Đoković igrao veoma sigurno posle nešto duže pauze. Srpski igrač oduzeo je servis Japancu bez izgubljenog poena, a potom je uz malo poteškoća potvrdio brejk!

2:1 Nekada najbolji teniser sveta izgleda odlično i ponovo bez veće muke uspeo je da dođe do prednosti.

1:1 Veliki pritisak srpskog igrača u prvom servis gemu Japanca. Nekoliko puta je bilo izjednačenje u gemu, ali nije imao niti jednu brejk loptu.

1:0 Novak je veoma sigurno krenuo na početku meča. Bez izgubljenog poena dobio je prvi gem, sa nekoliko lepih forhenda i bekhenda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

482 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: