"Ma kakvo more, Junajted je zakon"

Glavni grad Makedonije, Skoplje je dobilo čast da ugosti dva fudbalska giganta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.08.2017.

19:14

B92/NÐ

Stadion Filip II Makedonski u potpunosti je renoviran i ni po čemu ne zaostaje sa najmodernijim fudbalskim objektima na Starom kontinentu, pa je UEFA odlučila da u našem komšiliku bude odigran susret Mančester Junajteda i Real Madrida.

Na ulicama se i dan pre susreta 'Crvenih đavola' i 'Kraljevića' može osetiti duh Lige šampiona, a i sami Makedonci su oduševljeni.

Od reportera B92.net iz Skoplja Nemanje Đorđevića.

"Ja, iskreno, nisam mogao da verujem, ali sam oduševljen. Najbolji drugar i ja smo uzeli karte čim su puštene u prodaju, a vreme do utakmice nikako da prođe. Jedva čekamo", kaže Bojan za B92.net, veliki navijač Vardara, ali i Junajteda.

S druge strane, navijače osvajača Lige Evrope, odnosno Lige šampiona lako je uočiti na ulicama Skoplja. I, dok Realovci lagano šetaju kroz grad, Junajtedovci su uglavnom u pabovima, sa vidno istaktnutim zastavama, a njihova pesma daje štimung na glavom trgu.
B92/NÐ
"Pratimo naš tim gde god da igra, u suštini – radije ćemo gledati Junajted po Evropi nego ići na more. Ova iskustva su neopisiva i nemaju cenu, a i nema žene i dece", kaže Majk, a sledi kolektivni prasak u smeh, posle kog se nadovezao Luk:

"Zaista je lepo ovde, grad je divan, a devojke prelepe. Hrana je sjajna, a pivo hladno i jeftino. I, još sutra igraju naši momci. Da li možemo još nešto da tražimo?".

Dok vi razmatrate Lukovo pitanje, uživajte u slikama sa ulica Skoplja i ostanite uz B92.net jer nam je naš Nemanja Đorđević sprema još mnogo toga.

Utakmica Superkupa Evrope igra se u utorak od 20.45.
B92/NÐ
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: