Obradović deveti put šampion Evrope

Trener Fenerbahčea Željko Obradović deveti put u istoriji je osvojio titulu šampiona Evrope.

Izvor: MLJ

Nedelja, 21.05.2017.

18:15

Obradović deveti put šampion Evrope
Getty images

Fenerbahče je razbio Olimpijakos 80:64 u finalu F4 EL 2017. i doneo srpskom treneru trofej sa petim timom u karijeri, posle Partizana, Huventuda, Reala i Panatinaikosa.

Obradović je ostvario i četvrtu pobedu u isto toliko susreta sa Olimpijakosom na Fajnal-for turnirima.

"Judo i Veseli su verovatno bili igrači koji su napravili razliku na parketu u našu korist. Ali, najvažnije je da je tim odigrao odlično i doneo rezultat. Mnogo hvala navijačima koji su nas sjajno bordili ne samo u finalu nego tokom cele sezone", rekao je Obradović posle utakmice.

Tokom 13 godina na klupi Panatinaikosa, velikog rivala crvenih iz Pireja, srpski tner je osvojio pet titula u Evroligi, ali se Pirejcima za sve te godine, samo jednom sastao na fajnal foru. To je bilo u polufinalu Evrolige u Berlinu 2009. godine kada je Panatinaikos pobedio sa 84:82.

Prvu pobedu Obradović je ostvario sa Huventudom 1994. godine u Tel Avivu, kada je španska ekipa pobedila sa 59:57. Olimpijakos je utada poražen u finalu, a po njih će i naredne godine biti koban španski klub, Real Madrid i isti trener – Željko Obradović.

Real je u finalu 1995. godine u Saragosi pobedio sa 73:61, a Oli se vratio u Grčku poražen. Sačekaće Atinjani do 1997. godine na evropsku titulu do koje ih je vodio Dušan Ivković, a nakon poraza u Berlinu, ponovo je Ivković vodio crveno bele do trofeja u Evroligi 2012. godine.

Obradovićev niz nije uspeo da okonča ni Janis Sferopulos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: