LŠ objavila spisak osvajača, Zvezda izostavljena

Na zvaničnom tviter profilu Liga šampiona objavljen je video sa svim osvajačima ovog takmičenja od 1956. godine do danas, ali bez Crvene zvezde.

Izvor: NL

Četvrtak, 26.05.2016.

23:47

LŠ objavila spisak osvajača, Zvezda izostavljena
Foto: Getty images

Srpski šampion je preskočen, kao i 1991. godina, pa se sa posle Milana 1990. pojavila Barsina titula iz 1992. godine. Pored brojnih zamerki na ovo greška nije ispravljena.

Navijači Crvene zvezde su u prethodnih nekoliko utakmica iskazivali nezadovoljstvo zbog primanja Kosova u UEFA, a klub je pre dve sezone suspendovan i izbačen iz evropskih takmičenja.

Crvena zvezda je titulu šampiona Evrope osvojila 29. maja 1991. godine na stadionu „Sveti Nikola“ u Bariju pobedom nad Olimpikom iz Marseja na penale. U regularnom delu meča je bilo 0:0, a Darko Pančev je pogodio odlučujući penal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

206 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: