Radonjić: Oscilacije nisu problem

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zadovoljan je što njegov tim igra sve bolje kako odmiče sezona, te smatra da oscilacije u igri nisu problem.

Izvor: AK

Ponedeljak, 20.10.2014.

00:13

Default images

Crveno-beli su u četvrtom kolu ABA lige savladali Mega Vizuru 93:77, i zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju.

"Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Idu nove utakmice i treninzi, oni će nam donositi sigurno i poboljšanje u određenim segmentima igre. Dakle, oscilacija ima, ali ne u toj meri da predstavljaju problematiku", rekao je Radonjić.

Zvezda je sporo krenula u Železniku, ali je u drugom poluvremenu dostigla očekivani ritam i lako savladala rivala iz Sremske Mitrovice.

"Mega Vizura je mlad i talentovan tim koji igra dobro i ove sezone. To je poletan tim koji mnogo trči. Imali smo domino efekat posle Galatasaraja što je predstavljalo opterećenje koje je prouzrokovalo slabu odbranu u prvoj četvrtini. Posle nje smo počeli da igramo onako kako je i bilo potrebno da bismo ostvarili primaran cilj – osvajanje novih bodova. Kontrolisali smo meč do kraja i uspeli da slavimo. Imamo mnogo obaveza u narednih sedam, osam dana, pokušaćemo da uz manjak treninga koji nas očekuje da izvučemo maksimum u ovom trenutku", rekao je Radonjić.

Radonjić nije zabrinut zbog slabijeg početka meča i oscilacija u skoro svakoj utakmici.

"Mislim da treba poći sa stanovišta da je ova utakmica došla posle evroligaškog meča i još nekoliko teških okršaja u ABA ligi. Momenti kao taj koji nam se desio u prvoj četvrtini nisu opuštanje niti potcenjivanje, već nešto normalno. Nisam uopšte do te mere opterećen time jer sam očekivao da se to može desiti. Trebalo nam je vremena da uđemo u ritam, ali kasnije je sve izgledalo dovoljno dobro kako bih bio zadovoljan. Biće toga još ove sezone, pre svega zbog ritma mečeva četvrtak-nedelja", rekao je trener Zvezde.
foto: StarSport
Trener Crvene zvezde komentarisao je i individualne učinke igrača, a prvo se osvrnuo na igre koje od početka sezone pruža Čarls Dženkins:

"On je igrač koji se dokazao u prošloj sezoni i to što trenutno ne igra na nivou na koji nas je navikao ne predstavlja opterećenje. Čarls je izvanredan momak koji vredno trenira i očekujemo da vrlo brzo bude onakav na kakvog smo navikli. Uostalom, bolje je da sada bude ovakav, u nizu pobeda, nego u drugoj situaciji" , rekao je trener crveno-belih.

U Železniku se u nedelju posebno istakao kapiten Luka Mitrović sa 27 poena i skoro perfektan šut iz igre (10/11).

"Zadovoljan sam njegovim odnosom i radom. Kao posledica toga došla je i ova partija, ali Luka je i prošle mečeve odigrao jako dobro. Možda gledamo njegov učinak protiv Galatasaraja kao redovan i očekivan, ali parametri koje je pružio su takvi da govore da je odigrao fantastičnu utakmicu. Očekujemo da nastavi da adekvatno nosi kapitensku traku i da nastavi sa radom koji je odavno i prisutan kod njega", pohvalio je kapitena Radonjić.

Ove sezone se očekivao dodatni napredak Marka Tejića i veća minutaža, ali je on praktično na marginali kod Radonjića.

"I on dosta dobro radi. Ali, kod mladosti su prisutne i određene stvari koje on trenutno prikazuje. Trenutno se očekuje više od njega, ali on je izvanredno radio u pripremnom periodu i možda je i prirodno da u ovom trenutku dođe do manjka određenih stvari koje su potrebne da njegovo prisustvo na terenu bude veće", istakao je crnogorski stručnjak.

Dobru partiju pružio je i Zvezdin srebrni reprezentativac, Nikola Kalinić, koji posle meča ipak nije bio u potpunosti zadovoljan.

"Još jedna pobeda, nastavljamo sa sjajnim otvaranjem ove sezone. Ipak, nije sve bilo sjajno. Prvu četvrtinu smo jako loše odigrali, o tome govori broj od čak 29 primljenih poena. Posle smo se malo konsolidovali, zaigrali jaču odbranu i to je dalo rezultat", konstatovao je Kalinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: