Novak: Borim se za prvo mesto

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da se trenutno na turniru u Pekingu bori da zadrži prvo mesto na ATP listi do kraja sezone.

Izvor: JT

Utorak, 30.09.2014.

13:29

Default images

Đoković je u prvom kolu pobedio Španca Giljerma Garsija-Lopesa sa 6:2, 6:1, i tako došao do svoje 20. uzastopne pobede u prestonici Kine.

Na čelu ATP liste Đoković trenutno ima 12.150 bodova, a prate ga Rafael Nadal sa 8.665 i Rodžer Federer, koji ima 8.170. Posle turnira u Pekingu slede Mastersi u Šangaju i Parizu, a potom i završni Masters sezone u Londonu.

Borim se za prvo mesto na svetu. Naravno, svaki turnir je veoma važan i to je već velika motivacija. Volim da se takmičim, da budem na terenu i budem deo sjajnih turnira kakav je ovaj u Pekingu. Kinezi čine da se osećam dobrodošlim, kao kod kuće. To je odlično za moju motivaciju“, rekao je Đoković.

Đoković se potom osvrnuo na duel sa Garsija-Lopesom, posle kojeg ga čeka susret sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

Nisam potcenio svog protivnika od starta. Želeo sam da zakoračim na teren i diktiram igru i razmene udaraca. Mislim da sam bio dobar. Obojica smo sporo ušli u meč, izgubili smo dosta servisa. Bilo mi je potrebno neko vreme da uđem u ritam i da se prilagodim uslovima. Generalno, ne mogu da se žalim svojim izdanjem“, naglasio je srpski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: