EK: Partizan, Ritas, Banvit, Hapoel

Partizan NIS igraće protiv Lijetuvos Ritasa, Banvita, Krasnog Oktobra, Hapoela i Asesofta u grupi E Evrokupa u sezoni 2014/2015.

Izvor: AK

Ponedeljak, 29.09.2014.

09:22

Default images

Srpski šampion će tako putovati u Litvaniju (Viljnus), Tursku (Bandirma), Rusiju (Volgograd), Izrael (Jerusalim) i Rumuniju (Ploešti) tokom grupne faze od 14. oktobra do 17. decembra.

Crno-beli su dobili tešku grupu, ozbiljne rivale ali su izbegli verovatno mnogo teže iz Rusije Himki i Lokomotivu, te Bešiktaš i Budućnost.

Po četiri najbolja tima iz svake grupe će da prođu u Last 32 fazu u kojoj će im se priključiti osam timova iz Evrolige, a svi će biti podeljeni u osam grupa.

Po dva najbolja će se plasirati u eliminacionu fazu, od osmine finale do finala, po meč kod kuće i u gostima.

Evrokup 2014/2015:

Konferencija 1 (zapad):
Grupa A: Bamberg, Saragosa, Ređio Emilija, Strazbur, Pariz, Bon
Gupa B: Kantu, Gran Kanarija, Ostende, ASVEL, Dižon, Artland
Gupa C: Nimburk, Sevilja, Virtus Roma, Šarlroa, Nansi, Oldenburg

Konferencija 2 (istok):
Grupa D: Himki, Bešiktaš, Zenit, Riga, Union Olimpija, Solnok
Grupa E: Lijetuvos Ritas, Banvit, Krasni Oktobar, Partizan, Hapoel, Asesoft
Grupa F: Lokomotiva Kubanj, Pinar Karsijaka, Budućnost, Ventspils, Zjelona Gora, PAOK

Šta čeka crno-bele?

Detalj sa duela Partizana i Ritasa iz 2012. (StarSport)
Lijetuvos Ritas: Uvek nezgodan litvanski tim koji je dva puta osvajao ovo takmičenje. Poslednjih sezona je često bio rival našim ekipama. Ritas je prošle sezone stigao od osmine finala EK, a prethodno je ostvario samo jednu pobedu u EL, izgubivši dva puta od Zvezde. Trenutno su najveće zvezde ovog tima Martinas Gecevičus, Lukauskis Mindaugas te trojica Amerikanaca – Majk Mozer koji je stigao sa Oregona, bivši igrač L.A. Klipersa Trevis Lezli i još jedan 'ruki' Bili Beron.

Banvit: Ovaj tim je prošle sezone doživeo samo dva poraza u regularnom delu turskog šampionata i bio ispred Fenerbahčea, Anadolu Efesa, Galatasaraja i Bešiktaša. Zaustavila ga je Galata sa 3-1. U EK su zaustavljeni u Last 32 fazi. Trener ekipe je Zoran Lukić, skoro su doveli Vladimira Dragičevića i Vladimira Veremenka, a tu su još Kit Simons, Sami Mehija, I Džej Roland, Čarls Dejvis...

Krasni Oktobar: Tim iz Volgograda je manje poznati ruski predstavnik koji je prošle sezone stigao od osmine finala VTB lige, ali nije mogao da se nosi sa Lokomotivom. U sastavu ima čak šestoricu Amerikanaca, a najzvučnije ime je Romeo Trevis, bivše krilo Himkija, Zadra, Hapoela...

Hapoel: Tim iz Jerusalima je prošle sezone bio odličan u EK, u konkurenciji Himkija, Pinar Karsjake, Budiveljnika, Banvita i Union Olimpije i Ulma je stigao do četvrtfinala gde ga je zaustavio Nižnij Novgorod zahvaljujući ubedljivoj pobedi u Rusiji. Prve zvezde tima su iskusni izraelski reprezentativci Lior Elijahu, Jotam Halperin, te Amerikanci Brejs Rajt, Donta Smit, Toni Gefni uz još nekoliko zemljaka.

Asesoft: Trostruki uzastopni šampion Rumunije. Tim iz Ploeštija je prošle sezone u EK imao samo tri pobede, ali je jednu od njih ostvario nad Himkijem u Moskvi. Preostale dve su zabeležene protiv Igokee. Tim vodi naš Vladimir Arnautović, dok je u ekipi Dragan Labović. Asesoft ima i četvoricu Amerikanaca, a najzvučnije ime je bivši plej Jute, Galatasaraja i Makabija Di Braun. Tu je i sjajni trojkaš iz Litvanije Marijus Runkauskas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: