Novak se mučio, ali slomio Lopesa

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Monte Karlu pobedivši posle preokreta Giljerma Garsiju-Lopesa sa 4:6, 6:3, 6:1.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

17:52

Default images

Đoković je počeo meč veoma slabo, dozvolio je rivalu da napravi dupli brejk u prvom setu, a onda je uz dosta poteškoća uspeo da preokrene.

Odlučio je finiš drugog seta, Novak je u sedmom gemu spasao dve vezane brejk prilike, a potom je napravio bejk i izjednačio na 1-1.

U trećem setu nije bilo dileme, Garsija-Lopes nije mogao da izdrži visok nivo i Novak je ostvario šestu pobedu u isto toliko međusobnih duela sa Špancem.

U subotnjem polufinalu Đokovića očekuje 34. međusobni duel sa Rodžerom Federerom koji vodi sa 17-16 u pobedama.

Švajcarac je prethodno takođe posle preokreta izbacio Žoa Congu, dok se u drugom polufinalu sastaju Ferer i Vavrinka.

Tok meča:

Novak je dobro počeo meč, dobio je uvodni gem bez problema, ali je u trećem neočekivano popustio. Garsija-Lopes je dobio pet vezanih poena posle 40:0 i napravio je brej za 2:1.

Đoković je bio potpuno van ritma na startu, što je iskusni Španac osetio, pa je u petom gemu stigao do nove šanse za brejk koju je iskoristio za velikih 4:1 na startu. U narednom gemu Novak je povratio koncentraciju, stigao je do dve vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u 4:2.

U sedmom gemu Novak je imao 15:30, ali je Garsija-Lopes odigrao nekoliko vrhunskih udaraca i uspeo je da povede sa 5:3.

Đoković je bez većih problema smanjio na 5:4, ali nije uspeo da se vrati, iako je u 10. gemu imao šansu za brejk. Garsija-Lopes je igrao nadahnuto, pogađao je linije i dobio je prvi set sa 6:4 posle 45 minuta, iako je prethodno spasao tri set lopte.

Ni u drugom setu ništa se nije promenilo. Španac je bio ’u zoni’, nije mogao da promaši udarac, a u petom gemu stigao je do brejk šanse, ali je Đoković dobio iscrpljujući poen i uspeo je da povede sa 3:2.

Novak se provukao u petom, a isto je učinio u sedmom gemu. Španac je nastavio da igra neverovatan tenis, izborio se za dve vezane brejk šanse i kod prve je izbacio bekhend u aut nekoliko milimetara. Đoković je spasao i drugu priliku rivala i uspeo da dođe do vođstva od 4:3.

Sve se međutim promenilo u osmom gemu. Đoković je sačekao nekoliko grešaka rivala, stigao je do brejk šanse i uspeo je da dođe do vođstva od 5:3, a potom i do 1-1 u setovima (6:3).

Psihološku prednost stečenu krajem drugo seta Đoković je pretvorio u brejk odmah na startu trećeg. Garsija-Lopes je napokon popustio, a Đoković je stekao ranu prednost u odlučujućem periodu.

U nastavku nije bilo problema za Đokovića koji je brzo stigao do duplog brejka i vođstva od 4:0. Garsija-Lopes je izbegao sudbinu svojih prethodnika i upisao se na semafor, ali Novak je napravivši i treći brejk okončao meč u stilu – 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: