MK: Federer i Rafa lako na startu

Švajcarski teniser Rodžer Federer na furiozan način je započeo takmičenje na Mastersu u Monte Karlu, pobedom nad Čehom Radekom Štepanekom.

Izvor: JT

Sreda, 16.04.2014.

14:35

Default images

Federer je u drugom kolu trećeg Mastersa sezone, na koji se vratio posle dvogodišnjeg odsustva, slavio protiv Štepaneka sa 6:1, 6:2, posle 52 minuta igre.

Prvi favorit na turniru u Kneževini Rafael Nadal nije imao mnogo problema protiv ruskog tenisera Teimuraza Gabašvilija, koga je pobedio sa 6:4,6:1.

Švajcarcu će rival u borbi za četvrtfinale biti Čeh Lukaš Rosol, koji je pobedio Mikaela Ljodru iz Francuske sa 6:4, 6:4.

Federer je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru u Kneževini i u prvom meču je odigrao odlično. Pogodio je 14 vinera, imao devet neiznuđenih grešeka i iskoristio sve četiri brejk lopte za siguran trijumf.

Na taj način, 32-godišnji švajcarski teniser je došao do 14. pobede u međusobnim duelima sa Štepanekom, koji ga je dobio dva puta.

Federer, inače, nikada nije trijumfovao u Monte Karlu, ali je tri puta igrao u finalu i svaki put je poražen od Rafaela Nadala. U Kneževini Švajcarac juri svoju 22. titulu na turnirima iz serije 1.000 i prvu od Sinsinatija 2012.

Nadal je osmostruki šampion Mastersa u Monte Karlu, a njegovu vladavinu prekinuo je najbolji srpski sportista Novak Đoković, pobedom u prošlogodišnjem finalu.

Njemu će u sledećoj rundi protivnik biti Italijan Andreas Sepi, koji je sa 2:1 savladao Pabla Anduhara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: