Oboren rekord Sergeja Bubke!

Francuski skakač s motkom Reno Lavileni oborio je rekord legendarnog Sergeja Bubke iz 1993. godine!

Izvor: SO

Subota, 15.02.2014.

18:20

Default images

On je u Donjecku preskočio 6,16 metara, čime je prestigao Bubku, koji je tokom decenije postepeno podizao svetski rekord od 5,94 metra do za njega konačnih 6,15, takođe u Donjecku.

"SVETSKI REKORD!!!!!! 6,16 metara iz prvog pokušaja! Ovo je neverovatno, i dalje letim“, napisao je oduševljeni Lavileni na Tviteru.



Francuz je posle nebeskog skoka rekao da želi da preskoči i 6,21 metara, a potom je otkrio da je promenio motku između uspešnog skoka na 6,01m i skoka kojim je postavio rekord.

"Bilo je potpuno ludo. Želeo sam da dam svoj maksimum, ovo je neverovatno. Tražio sam da preskačem 6,16 metara baš ovde u Donjecku, to mi je delovalo kao najbolje mesto da probam da oborim rekord pošto je i najbolji bio prisutan“, rekao je 27-godišnji Lavileni aludirajući na Bubkino prisustvo.
Beta/AP
Lavileni je aktuelni olimpijski šampion i svetski vicešampion na otvorenom. Visok je 176 cm i ima 69 kilograma.

Svetski rekord na otvorenom i dalje drži Bubka, koji je 1994. godine u Sestrijereu preskočio 6,14 metara. Ukrajinac je izjavio da nije tužan, nego ponosan, kao i da je Lavileni njegov idealan naslednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: