ABA: Poraz Mega Vizure na debiju

Košarkaši Mega Vizure poraženi su od Cedevite na svom debiju u regionalnoj ABA ligi, rezultatom 72:62 (21:15, 21:18, 17:16, 13:13).

Izvor: MN

Nedelja, 06.10.2013.

19:08

Default images

Izabranike Dejana Milojevića već u sredu očekuje još jedna teška utakmica, kada gostuju u Pioniru braniocu trofeja, Partizanu, od 18 časova.

Gostujući košarkaši kontrolisali su igru tokom većeg dela meča, a Mega Vizura je na kratko imala vođstvo samo u prvoj četvrtini.

Cedevita je uglavnom imala deset poena prednosti, a najvećih plus 17, zagrebačka ekipa imala je u poslednjoj četvrtini. Ekipa Dejana Milojevića je dobro igrala tokom treće četvrtine, kada su uspeli da smanje na minus dva, ali su iskusni košarkaši Cedevite ponovo preuzeli inicijativu i do kraja održali prednost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Smit sa 21 poenom, 14 je ubacio Zubčić, a Suton je dodao 12.

Na drugoj strani istakako se Dangubić sa 17 poena, a po 11 su zabeležili Varda i Radović. Miljenović je meč završio sa devet poena.

Tok meča:

Utakmici prisustvuje doskorašnji selektor Srbije Dušan Ivković.

Mega Vizura je meč počela u sastavu Krstić, Dangubić, Micić, Luković, Varda, a utakmicu su za ekipu Cedevite otvorili Babić, Smit, Suton, Bilan, Baždarić.

Prva četvrtina je pripala Cedeviti (21:15). Gosti su imali početno vođstvo, ali je Mega uspela da preokrene zahvaljujući poenima Varde i Radovića. NIjedna ekipa nije uspela da stekne osetniu prednost. Tako je bilo sve do samog finiša kada su se istakli Smit i Babić.

Cedevita je nastavila u istom ritmu, zagrebački košarkaši bili su sigurni pri pokušajima za tri poenima, pa su krajem prvog poluvremena imali i maksimalnih plus deset (37:27). Dangubić dobrom igrom ne dozovljana protivniku da se ozbiljnije ’odlepi’. Košem uz zvuk sirene Smitha, na veliki odmor otišlo se rezultatom 42:33 za Cedevitu.

Mega Vizura je mnogo bolje otvorila drugo poluvremene, izabranici Dejana Milojevića igrali su rasterećenije, uz nekoliko atraktivnih poteza. Napravili su seriju 9:2 i stigli na samo dva poena zaostatka (44:42). Ipak Zubčić ne prepušta ništa slučaju i zahvaljujući njegovim skokovima i poenima Cedevita vraća prednost stečenu u prvom poluvremenu (59:49).

Košarkaši Cedevite su potpuno kontrolisali igru i u poslednjoj četvrtini, u kojoj su stigli i do maksimlanih 15, a vrlo brzo i do 17 poena prendnosti, što im je omogućilo da meč bez pritiska privedu kraju. Međutim domaći igrači uspeli su da ublaže poraz, kada su precizni bili Jokić i Dangubić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: