Pro Reko se vraća i želi Filipovića

Posle samo godinu dana najdominantniji vaterpolo tim sveta poslednje decenije Pro Reko bi mogao da se vrati na veliku scenu.

Izvor: AK

Utorak, 21.05.2013.

19:01

Default images

Milijarder Gabrijele Volpi vraća se na čelo kluba sa kojim je svojevremeno harao kontinentom, a koji je i pored odlaska najboljih igrača osvojio titulu u Italiji protekle sezone.

Povratkom na veliku scenu Pro Reko će da privuče najbolje vaterpoliste, a jedan od igrača koje želi ponovo u svojim redovima je Filip Filipović. Pored igrača Radničkog, u Đenovu bi mogao da ode i Dušan Pijetlović.

Filipović je već viđen u Italiji, prisustvovao je večeri kluba povodom proslave titule sedmostrukog šampiona Evrope, aktuelnog.

"Za nas u Italiji ili za one koji prate vaterpolo to i nije neko iznenađenje. Volpi, u načelu, kako je rekao, nikad nije ni napustio Pro Reko. Ali, s njegovim službenim povratkom opet znači jak i skup Pro Reko", potvrdio je italijanski novinar Franko Karela, blizak Pro Reku za zagrebački "Jutarnji list".

Volpi se povukao sa čela Pro Reka nakon prošle sezone čime je uskratio i osnovne izvore prihoda klubu, koji su brzo napustiti najbolji igrači, a on se povukao iz učešća u Ligi šampiona.

Ipak, iako je u Đenovi ostao samo jedan stranac, Mađar Norbert Madaraš, Pro Reko je osvojio 27. titulu šampiona Italije, nakon što je u dva meča bio bolji od Breše, a koja je bila prva u regularnom delu sezone.

Pored Filipovića, u Đenovu bi tokom leta mogli da stignu još jedan srpski reprezentativac, Duško Pijetlović, zatim Crnogorac Aleksandar Ivović, te Hrvat Sandro Sukno.

Nije isključeno da u Pro Reko stigne još neko zvučno ime, kojih ima mnogo u Srbiji, što bi moglo da oslabi naše klubove, koji dominiraju Evropoom u tekućoj sezoni (Partizan i Crvena zvezda na Fajnal foru Lige šampiona, dok je Radnički osvojio Evrokup).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: