Partizan - Liteks 1:1

Fudbaleri Partizana odigrali su 1:1 sa bugarskim Liteksom, u pretposlednjem meču priprema u Antaliji.

Izvor: AK

Utorak, 05.02.2013.

13:47

Default images

Ninković je doneo prednost Partizanu, a izjednačio je Ismail Isa Mustafa.

Crno-beli su pre ovog meča savladali Điangsu (3:2) i Karpate (1:0), poraženi su od Pohanga (3:1), Sevastopolja (2:1) i Ciriha (2:1), a igrali su nerešeno sa Admirom (1:1). Crno-bele u sredu čeka meč sa Šandongom, na čijoj klupi je jedan Radomir Antić, a u četvrtak ujutro vraćaju se u Srbiju.

Partizan: Petrović - Marko Živković (od 46. Pauljević), Miljković, Ivanov, Volkov (od 63. Stanković) - Smiljanić (od 46. Lovre), Saša Ilić (od 46. Pantić), Ninković (od 46. Andrija Živković), Eliomar Silva (od 46. Saša Marković) - Luka (od 46. Knežević), Kojić (od 46. Lazar Marković)

tekstualni prenos meča:

Trener Liteksa je legendarni bugarski fudbaler Hristo Stoičkov, dok je najinteresantnije ime u sastavu je štoper Nikolaj Bodurov, o kome se spekuliše da bi mogao da pređe u Partizan.

Liteks je šampion Bugarske iz 2011. godine, trenutno je trećeplasirani u A ligi sa devet bodova zaostatka za liderom Ludogorecom.

Tok meča:

partizan.rs
U prvih desetak minuta u sunčanoj Antaliji uglavnom se vodila borba na sredini terena, Liteks je pretio kontrama i dugim pasovima. U petom minutu vagner je posle jedne dubinske lopte imao šanso, lobovao je Petrovića, ali je lopta otišla preko gola.

Međutim, već u 11. minutu Partizan je poveo majstorskim golom Nikole Ninkovića. Luka je gurnuo loptu u prazan prostor, golman Liteksa Pirgov ju je izbio do Ninkovića, a ovaj sa 30 metara sa aut linije pogodio gol.

Posle primljenog gola Liteks se otvorio, što je olakšalo "crno-belima" da stvaraju šanse. Prvo je Ninković zakasnio posle lepe akcije Kojića i Eliomara, te centaršuta Brazilca, potom niko nije stigao da skrene u mrežu šut Kojića paralelno sa gol linijom, a potom golman zaustavlja Luku.

U 19. minutu ponovo se istakao Ninković koji je sjajno proigrao Kojića koji loptu vraća Eliomaru, ali njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio preko gola.
partizan.rs
Nekoliko minuta kasnije konačno prete i Bugari, ali Miljković na vreme 'ulazi' u šut Cvetkova sa 18 metara. Partizan je kontrolisao loptu u prvih pola sata, pokušavao da iz izrađene akcije nadigrao odbranu Liteksa, dok rival i dalje pokušava uglavnom sa distance, pa je tako jedna 'bomba' Milanova završila pored stative.

Do kraja poluvremena Ninković ponovo pokušava sa 20-ak metara, ali ostaje 1:0 njegovom majstorijom iz 11. minuta.

U drugom delu igralo se ravnopravno bez velikih prilika, sve do 71. minuta. Tada je Popov polsao loptu za Ismaila Isu, koji je lako smestio u mrežu za 1:1.

Isti igrač je pet minuta kasnije imao lep udarac sa 20 metara.

Usledilo je nekoliko pokušaja Partizana - Miljković posle prekida, Marković iz odbitka, pa Živković kolenom, promena nema.

Ostalo je 1:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: