Materaci napustio Inter

Bivši fudbalski reprezentativac Italije Marko Materaci raskinuo je ugovor sa milanskim Interom posle deset godina igranja za "nero-azure".

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.06.2011.

20:36

Default images

37-godišnjem štoper je imao ugovor sa Interom do leta 2012. godinem, ali je odlučio da kao slobodan igrač pronađe angažman u nekom drugom klubu.

"Materaci želi da odigra još jednu sezonu, ali ne u Interu nego u nekom inostranom klubu. Posle toga očekuje da dobije neku funkciju u klubu u kojem je najviše pružio tokom karijere", rekao je Materacijev agent Klaudio Vigoreli.

Materaci je došao u Inter u leto 2001. godine iz Peruđe, a u dresu "nero-azura" odigrao je 184 prvenstvene utakmice i postigao 18 golova.

Sa reprezentacijom Italije Materaci je 2006. godine bio prvak sveta, a ostaće upamćen po incidentu u finalnoj utakmici sa reprezentacijom Francuske kada je uspeo da isprovocira u to vreme jednog najboljig igrača na svetu Zinedina Zidana kome je to bila poslednja utakmica u kariejeri.

Za Materecija je pre izvesnog vremena bio zainteresovan novi Premijerligaš Kvins Park Rendžers, a postoji realna mogućnost da Italijan karijeru završi u nekom američkom klubu koji nastupa u MLS ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: