Park se oprostio od reprezentacije

Fudbaler Mančester Junajteda Park Ji-Sung objavio je da zbog povreda neće više igrati za reprezentaciju Južne Koreje.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 31.01.2011.

12:37

Default images

Dosadašnji kapiten zabeležio je 100. nastup za Južnu Koreju u polufinalu Kupa Azije prošle nedelje, koju je njegov tim izbgubio od Japana. Park je rekao da ga je hronična povreda kolena naterala da se povuče i napravi prostora za mlađe saigrače, ali i da će nastaviti da igra klupski fudbal još tri-četiri godine.

"Bila je velika čast i stvarno sam ponosan što sam igrao za nacionalni fudbalski tim. Iznad svega, želim da napravim prostora za saigrače koji su izuzetno napredovali", rekao je 29-godišnji vezni igrač novinarima u Seulu.

"Kada ne bi bilo povreda, mogao bih da nastavim da igram za moju reprezentaciju, koliko god fizički bilo naporno. U ovakvoj situaciji nemam izbora, osim da se povučem."

Park je jedan od najuspešnijih fudbalera iz Azije. On je prvi Korejac koji je igrao u finalu Lige šampiona, ali je njegov Mančester tada izgubio od Barselone. Osvojio je i tri titule prvaka Engleske i tri Liga kupa s Junajtedom.

Bio je glavni igrač u timu koji je došao do polufinala Svetskog prvenstva 2002. godine, što je najbolji učinak neke azijske ekipe na najvećem fudbalskom takmičenju. Igrao je i na Mundijalima 2006. i 2010. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: