Butulija: Nismo spremni za medalju

Selektor juniorske rukometne reprezentacije Srbije Igor Butulija rekao je da je deseto mesto na Evropskom prvenstvu realnost.

Izvor: NK

Ponedeljak, 09.08.2010.

22:31

Default images

Naš nacionalni tim je u Slovačkoj ponovio rezultat iz kadetskog uzrasta od pre dve godine.

“U ovom sistemu takmičenja, mogli smo da budemo gore, negde između četvrtog i sedmog mesta. Imali smo dve teške ekipe u grupi, to je bio sistem i nismo uspeli. Moramo da stvaramo sistem. Ne može niko preko noći”, rekao je Butulija.

Selektor Srbije smatra da veliki problem predstavlja sistem igre kakav se forsira u našem rukometu.

“Još u pripremnom periodu sam video da igra sa krilima, širina, nastavak napada, predstavljaju problem. To nije lako iskoreniti, jer su se ti igrači formirali u klubovima i sada imaju po 20 godina. Ne pada mi napamet igrače da napadam, to je naša perspektiva i moramo da ih podržimo. Moramo da nastavimo sa radom, kako bi neki od njih jednog dana došli do A reprezentacije”, izjavio je Butulija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: