Partizan ponovo osvojio Kup Koraća

Košarkaši Partizana pobedili su FMP 72:62 (18:16, 16:15, 16:18, 22:13) i treći put uzastopno osvojili trofej Kupa Radivoja Koraća.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Nedelja, 21.02.2010.

21:52

Default images

Finale u Nišu bilo je izjednačeno u prvih 30 minuta koje su obeležili spori napadi i česte greške, ali i veoma dobra zonska igra FMP-a. Partizan je u poslednjoj četvrtini sa tri vezane trojke slomio otpor rivala i stigao do nove titule, 11. u Kupu. Najbolji u ’crno-belom’ timu bio je MVP turnira Marić sa 10 poena i sedam skokova (indeks 22), dok je najefikasniji bio Mekejleb sa 16.

S druge strane, najbolji je bio Miroslav Raduljica koji je sa 18 poena i šest skokova proglašen za MVP-ja finala (indeks 22), dok je Predrag Samardžijski zabeležio sedam poena i devet skokova, a najviše je pružio u trećem periodu kada je održavao FMP u igri.

Dušan Kecman je bio treći igrač ’crno-belih’ sa dvocifrenim brojem poena (14), a njegove dve vezane trojke početkom četvrtog perioda bile su možda i ključne u seriji kojom je Partizan stigao do +12.
Beta
Prva četvrtina ponudila je košarku slabog kvaliteta. Partizan je u prva dva minuta poveo 8:2, ali je onda stao. Naredna četiri minuta nijedna ekipa nije positigla koš uz puno grešaka i faula u napadu. Tek u završnici perioda i šuteri su proradili. Čak osam igrača Partizana se upisalo u strelce, dok je FMP u igri bio zahvaljujući raspoloženom Raduljici sa sedam poena, i trojkama Stefanovića (2/2) za 18:16.

Ništa se nije promenilo u drugom periodu. ’Crno-beli’ nisu imali problema sa napadima FMP-a, ali nisu ni imali rešenja za zonsku odbranu tima iz Železnika. Lopta nije mogla da stigne do Marića i Vraneša u reket, a šut za tri poena nije funkcionisao. U prvih pet minuta Partizan je postigao samo jedan koš (trojka Kecmana na otvaranju četvrtine), dok je FMP i dalje pokušavao preko Raduljice. U nastavku Partizan preko slobodnih bacanje dolazi do četiri poena prednosti (27:23). 70 sekundi pre poluvremena Partizan ponovo dolazi do šest poena prednost trojkom Mitrovića, ali je već u sledećem napadu Čović vratio trojku za kraj prvog dela (34:31).

Partizan je prvi postigao poene u trećoj četvrtini, ali je FMP serijom 9:0 stigao do vođstva od četiri poena (40:36). Šut i dalje nije služio branioca titule. Roberts je iz igre šutirao 1/7, a kapiten Božić za tri 0/4.
Beta
Partizan ipak nije dozvolio rivalu da se odlepi, brzo je izjednačio, ali spori napadi na obe strane su dodatno doprineli izjednačenoj borbi u velikom finalu. Posle 30 minuta igre samo su dva igrača imala dvocifren broj poena, Mekejleb u Partizanu 10, a Raduljica u FMP-u 11. Ključni igrač ’pantera’ u trećem periodu bio je Predrag Samardžijski koji je po isteku četvrtine imao po sedam poena i skokova.

U prva dva minuta poslednjeg perioda Partizan konačno lomi rivala i prvi put stiže do +8 (57:49), a svoju prvu trojku na meču pogodio je Božić. Ovim košem kapiten srpskog šampiona je postao 11 igrač ’crno-belih’ koji je postigao koš u finalu, samo se Sinovec, koji nije ni ulazio u igru, nije upisao u strelce. Posle slobodnih bacanja Raduljice, Dušan Kecman je vezao dve trojke za najveću prednost Partizana na meču (63:51), pet minuta pre kraja. Do kraja finala FMP nije uspeo da se vrati pa je Partizan po treći put uzastopno osvojio titulu Kupa Radivoja Koraća (72:62).

Partizan: Roberts 4, Sinovec, Mekejleb 16, Kecman 14, Milošević 5, Rašić 6, Mitrović 3, Božić 3, Marić 10, Veseli 1, Đekić 2, Vraneš 8

FMP: Čović 6, Stefanović 6, P. Stamenković, Lazić 5, Raduljica 18, Protić 5, Musli 2, Jeremić 5, Samardžiski 7, Radetić, Dimić 5, S. Stamenković 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

262 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: