Đoković lako do 2. kola Roterdama

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo turnira ATP 500 u Roterdamu.

Izvor: B92

Utorak, 09.02.2010.

20:44

Default images

Njemu je posle 54 minuta ne baš velike borbe duel predao Ukrajinac Sergej Stahovski, 69. igrač na svetskoj rang listi zbog povrede. Rezultat u tom trenutku bio je 6:2, 4:1 za srpskog tenisera.

U prvom setu nije bilo previše neizvesnosti. Srpski igrač je imao čak devet brejk prilika, od kojih je iskoristio dve, pa mu je i to bilo dovoljno da lagano privede set kraju. Đoković je dominantno servirao, a u prvom setu je izgubio samo dva poena na svoj servis, od toga je jedan bio dupla servis greška.

U drugom setu Ukrajinac je pružio nešto značajniji otpor, čak je i naterao Đokovića sa spasava jednu brejk priliku. Na kraju je ipak presudio kvalitet srpskog igrača kome je Stahovski predao duel pri rezultatu 4:1.

Protivnik Đokovića u drugom kolu biće Švajcarac Mark Kjudineli koji je pobedio Francuza Mikaela Lodru sa 6:1, 6:7 (5:7), 7:6 (8:6). Jedini međusobni duel Đoković i Kjudineli odigrali su u drugom kolu ovogodišnjeg Australijan Opena, kada je srpski igrač slavio sa 3:6, 6:1, 6:1, 6:3. Drugi teniser sveta je u Roterdamu postavljen za prvog nosioca. Inače pobednik turnira osvojiće 277.000 evra i 500 bodova.

Janko Tipsarević je izgubio u prvom kolu Roterdama u ponedeljak od Florijana Majera, dok će se za plasman u drugo kolo u sredu boriti Viktor Troicki. Njegov meč protiv Austrijanca Jirgena Melcera na drugi je na programu na terenu broj dva.

Ukupan nagradni fond turnira u Roterdamu koji se igra na tvrdom podlozi u dvorani je 1.445.000 evra, a titulu osvojenu prošle godine ne brani Britanac Endi Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: