Troicki dobio triler, na redu Mari

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u treće kolo Vimbldona pošto je posle velike borbe i puno preokreta pobedio Španca Danijela Himena-Travera sa 3:2.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

22:23

Default images

Po setovima je bilo 6:7, 6:0, 1:6, 6:3 i 7:5. Srpski teniser gubio je sa 1:0 i 2:1 u setovima, gubio je i sa 4:1 u petom setu, ali je uspeo da dobije šest od poslednjih sedam gemova i tako obezbedi plasman u narednu rundu. Naredni protivnik Troickog biće Britanac Endi Mari koji je u drugom kolu pobedio Letonca Ernestsa Gulbisa sa 3:0.

Troicki je u duelu sa Himeno-Traverom pokazao puno oscilacija, ali je odigrao najbolje kada je bilo najpotrebnije i sasvim zasluženo je prošao u treće kolo. U prvom setu Španac je spasio jednu, a Troicki dve brejk lopte i igran je taj-brek.

Himeno-Traver je prvi napravio mini-brejk i poveo sa 3:1, ali je Troicki vratio taj mini-brejk, dobio četiri od vezanih pet poena i poveo sa 5:4. Španac je uspeo da dobije svoja dva poena i dođe do set lopte. U dugoj razmeni udaraca Troicki je izbacio jedan forhend u aut i Španac je poveo sa 1:0 u setovima.

Ono što nije uspeo da napravi u prvom, Troicki je u drugom setu napravio čak tri puta. Napravio je tri brejka, i uz tri odlična servisa počistio je Španca za 6:0 u drugom setu posle samo 20 minuta.

Ipak, tada je usledio veliki pad srpskog tenisera. Himeno-Traver je brejkom u drugom gemu poveo sa 3:0, a nešto kasnije je napravio još jedan i rešio treći set u svoju korist sa ubedljivih 6:1.

U četvrtom setu srpski teniser je napravio samo jedan brejk, ali mu je to, uz dobar servis bilo dovoljno da dođe od izjednačenja u setovima.

Peti set bolje je počeo Himeno-Traver - u četvrtom gemu je napravio brejk za 3:1, a potom došao do vođstva od 4:1. Tada se činilo da je Španac veoma blizu pobede, ali je Troicki u sedmom gemu napravio brejk, a zatim izjednačio na 4:4. Pri rezultatu 5:5 sudija je hteo da prekine meč zbog mraka. Troicki se toj odluci protivio, a konačnu odluku dao je Himeno-Traver koji je potvrdio da i on želi nastavak.

Tada je usledila sjajna serija srpskog tenisera koji je napravio brejk bez izgubljenog poena, a nakon toga iskoristivši drugu meč loptu i trijumfovao sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: