Zadrani prete srpskim navijačima

Navijači Zadra uputili su direktnu pretnju srpskim navijačima koji bi poželeli da sa rukometnom reprezentacijom dođu u taj grad.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 22.01.2009.

03:22

Default images

Ukoliko se Srbija plasira u drugu fazu Svetskog prvenstva, naredna tri meča igraće u Zadru. Predstavnik navijačke grupe "tornado" Jure Knežević nije komentarisao dolazak rukometaša, ali je navijačima Srbije kratko saopštio: "Što se tiče "tornada", srpski navijači ni u kojem slučaju nisu dobro došli u Zadar ". Predstavnici hrvatskog MUP-a na to još nisu reagovali.

Srbiju je tokom prve faze u Poreču pratio veliki broj navijača; na svakoj od dosadašnje četiri utakmice bilo ih je bar po 500, a na tribinama ni u samom Poreču nije zabeležen nijedan incident.

Međutim, Zadar važi za potpuno drugačiji grad u odnosu na tolerantnu i multikulturalnu Istru. U tom dalmatinskom gradu gosti iz Srbije neprijateljski su dočekivani i mnogo pre 1991. godine, rasističke uvrede su redovna pojava, a često ni tu nije kraj incidentima.

U nedelju je, tokom gostovanja košarkaša Partizana u Zadru, klupa gostiju bila zasuta raznim predmetima sa tribine rezervisane za najvatrenije navijače, koja je suprotno bilo kojoj logici smeštena odmah iznad obeju klupa za rezerve.

Mnogo bolje u Zadru ne prolaze ni domaći rivali, a dvoransko fudbalsko prvenstvo Hrvatske u tom gradu pre desetak dana omogućilo je niz nasilnih incidenata, koje je policija samo delimično i sa mnogo muke sprečila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: