Dijara i Žuka za pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu 2:0, u derbiju sedmog kola Jelen Superlige Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 05.10.2008.

18:13

Default images

Golove za pobedu 'crno-belih' u 134. 'večitom derbiju' na 'Marakani' postigli su Seneglac Lamin Dijara u 56. minutu i Brazilac Žuka u 92. minutu. Partizan je tako nastavio seriju pobeda i posle sedam kola ima stoprocentan učinak i čak 13 bodova više od Crvene zvezde.

Pred oko 20 hiljada gledalaca na našem najvećem stadionu Partizan je slavio sasvim zasluženo. U prvom delu Zvezda je bila bolji rival, ali su Edgar, Subašić i Milijaš propustili odlične prilike za vođstvo, dok je sa druge strane Dijara imao najbolju priliku za tim Slaviše Jokanovića.

U drugom poluvremenu Partizan je bio dosta bolji rival, i svoju nadmoć krunisao je golovima Dijare i Žuke. U 65. minutu oba tima ostala su sa desetoricom na terenu, jer su Moreira i Gaj isključeni zbog međusobnog sukoba koji je trajao ceo meč.

Sastavi:

Crvena zvezda: Stamenković, Ninkov, Tomović, Gaj, Petković, Milijaš, Bogdanović, Koroman, Lazetić, Edgar, Subašić.
Partizan: Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Petrović, Tošić, Moreira, Lazić, Dijara.
www.partizan.rs
"Crno-beli" su prvi zapretili. U 15. minutu Dijara je posle akcije Stevanovića i Lazića iznenada izašao sam ispred Stamenkovića, ali je golman Zvezde bio uspešniji i ostalo je 0:0.

Zvezda je lako mogla da povede u 24. minutu. Nenad Milijaš je izveo prekid sa oko 40 metara iskosa sa desne strane, lopta je preletela sve u šesnaestercu i od stative gola Partizana se odbila u polje. Već minut kasnije viđene su još dve dobre prilike.

Prvo je Dijara izgubio duel sa Petkovićem u dobroj situaciji, da bi na drugoj strani Milijaš odličnim udarcem pod prečku umalo savladao Božovića koji je izbacio loptu u korner.

U 29. minutu Subašić je posle odlične kombinacije sa Edgarom izašao sam ispred Božovića koji je nogom zaustavio pokušaj Zvezdinog napadača. Osam minuta kasnije Zvezda je imala možda i najbolju priliku na meču.
www.partizan.rs
Koroman je na desnoj strani sa nekoliko driblinga 'promešao' Đoređevića i Stevanovića i centrirao, Edgar je šutirao iz prve sa oko deset metara, a Božović je uz krajnji napor sačuvao loptu u svom naručju i ostalo je 0:0.

U drugom poluvremenu Partizan je bio dosta bolji rival, i svoju nadmoć krunisao je golovima Dijare i Žuke. U 65. minutu oba tima ostala su sa desetoricom na terenu, jer su Moreira i Gaj isključeni zbog međusobnog sukoba koji je trajao ceo meč.

Drugo poluvreme počelo je značajno boljom igrom Partizana. U prvih deset minuta nije bilo prilika, a onda su 'crno-beli' poveli u 56. minutu. Tošić je odlično odigrao za Moreiru, ovaj je sjajnom loptom pronašao Dijaru u šesnaestercu Zvezde, a Senegalac nije pogrešio kao u prvom delu i Partizan je poveo.

Gol Partizana značio je i da Zvezda mora da baci sve karte na napad, što je 'crno-belima' ostavljalo dosta prostora za kontranapade. U 62. minutu Dijara i Moreira dobro su kombinovali, a akciju je završio Lazić udarcem koji je ukrotio Stamenković.
www.partizan.rs
Tri minuta kasnije oba tima ostala su bez jednog stranca u ekipi. Moreira i Gaj su tokom celog meča imali šta da kažu jedan drugom, a to je kulminiralo u 65. minutu. Moreira je nenamerno oborio Gaja u kaznenom prostoru Zvezde, a defanzivac 'crveno-belih' je odmah ustao i uhvatio desetku Partizana za vrat. Epilog svega bilo je isključenje za obojicu, a cela gužva trajala je oko desetak minuta.

U nastavku meča nije viđen lep fudbal, a najbolju priliku za izjednačenje Zvezda je propustila u 80. minutu. Milijaš je na vrzinu izveo slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je njegov pokušaj ponovo zaustavila stativa.

U samom finišu utakmice Jokanović je ubacio i Bogunovića, i upravo posle njegove akcije Partizan je rešio meč. Bogunović je ušao u kazneni prostor sa desne strane i odložio loptu u sredinu za Žuku, a Brazilac nije imao težak posao i Stamenković je ponovo savladan – 2:0.
Sudija Mažić meč je meč produžio za šest minuta, svirao je kraj posle pet minuta i 15 sekundi, a utisak je da su prekidi u drugom delu trajali više.

Partizan je trećom pobedom u poslednjih pet utakmica na stadionu Crvene zvezde stigao do značajne prednosti u odnosu na konkurente u borbi za titulu prvaka, Vojvodina ima šest bodova manje, OFK Beograd deset, a Crvena zvezda, trenutno na sedmom mestu na tabeli, za braniocima titule zaostaje trinaest bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

616 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: