Šok u grupi Srbije: Poljska razbila olimpijske šampionke

Odbojkašice Poljske su sa 3-0 u setovima porazile Sjednjene Američke Države u drugom kolu druge faze Svetskog prvenstva.

Izvor: SN

Sreda, 05.10.2022.

22:00

Šok u grupi Srbije: Poljska razbila olimpijske šampionke
Foto: FIVB

Poljakinje su u Lođu bile bolje od Sjedinjenih Američkih Država i maksimalnom pobedom šokirale olimpijske šampionke iz Tokija.

Po setovima je bilo 25:23, 25:20 i 25:18 za selekciju Poljske koja je ovom pobedom dodatno zakuvala situaciju u grupi F u kojoj je i Srbija.

Najefikasnija je bila Magdalena Stišjak sa 17 poena, Kamila Vitkovska je osvojila 9, Agnješka Korneluk 8, a Olivija Rožanski 6 poena.

U redovima Sjedinjenih Američkih Država, sa 12 poena je predvodnica bila Andrea Druz, 8 je imala Hejli Vašington, a 6 Kelsi Robinson.

Interesantno, Srbija je obe selekcije pobedila sa po 3-0 u setovima...
Пласман обезедио Sofascore
U grupi E u Holandiji su odbojkašice Belgije rezultatom 3-0 pobedile poslednjeplasiranu Argentinu i stigle do petog trijumfa na ovom Svetskom prvenstvu.

Po setovima je bilo 25:16, 25:23, 25:23 i maksimalnom pobedom nastavile pobedničku seriju, nakon poraza u prošlom kolu od selekcije Japana rezultatom 3-1.

Belgijanke imaju tek 2 poraza i ova pobeda je za njih bila bitna.

Najefikasnija je bila Brit Herbots sa 28 poena, a Marlis Jansens imala je 10. Na drugoj strani, po 12 imale su Nizetič i Merkado, a 8 poena postigla je Bulaič.
Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: