Janis zaustavljen – Boston trojkama razbio šampiona! VIDEO

Košarkaši Boston Seltiksa eliminisali su u polufinalu Istočne konferencije ekipu Milvoki Baksa rezultatom 4-3 u pobedama.

Izvor:

Ponedeljak, 16.05.2022.

00:08

Janis zaustavljen – Boston trojkama razbio šampiona! VIDEO
Foto: Profimedia

Oni su u odlučujućoj utakmici u "TD Gardenu" aktuelne šampione savladali rezultatom 109:81.

Seltiksi će u finalu Istoka igrati protiv Majami Hita, koji je u polufinalu izbacio Filadelfiju Seventisiksers.

Sve je krenulo da ide na vodenicu Seltiksa od kraja prve četvrtine, da bi se Baksi u drugom poluvremenu potpuno ugasili.

Boston je na ovom meču ubacio čak 22 trojke, nasuprot MIlvokiju koji je pogodio samo četiri!

Najefikasniji u redovima pobedničke ekipe bio je Vilijams sa 27 poena i šest skokova. Tejtum je ubacio 23, uz osam asistencija i šest uhvaćenih lopti. Braun je imao učinak od 19 poena i osam skokova, Pričard je dodao 14, a Smart 11, uz 10 dodavanja i sedam skokova.

Kod Milvokija Janis Adetokumbo je postigao 25 poena, zabeležio čak 20 skokova, te devet asistencija.

Holidej je dodao 21 poen i osam asistencija, a Lopez 15 poena i 10 skokova.

Milvoki Baksi su bolje ušli u sedmu utakmicu polufinala Istočne konferencije. Janis Adetokumbo imao je 12 poena, osam skokova i šest asistencija u prvoj četvrtini, a Milvoki Baksi su u prvoj deonici imali čak deset poena prednosti.

Seltikse nije išao šut i tek su se u drugoj četvrtini vratili u utakmicu. Boston je konstantno ostavljao Derika Vajta i Grenta Vilijamsa usamljene na šutu, Tejtum i Smart su ih dobrim dodavanjima pronalazili, ali Vajt je promašio svih sedam šuteva, dok je Grent Vilijams uspeo da pogodi samo jednu trojku.

Proradili su Braun i Tejtum, koji je šutirao trojke 3/3 u prvom poluvremenu, a na drugoj strani su Baksi potpuno stali i Boston je izjednačio.

Gledali smo egal meč do samog kraja prvog poluvremena, a onda je Janis u poslednjem napadu izgubio loptu i faulirao Smarta, koji je podigao ruke i sudije su to okarakterisale kao šut za tri poena, pa je defanzivni igrač godine imao tri slobodna bacanja.

Pogodio je sva tri i Boston je na odmor otišao sa tri poena prednosti.

I onda rapsodija u trećoj četvrtini. Seltikse je pokrenuo Tejtum, seriju je nastavio Braun sa pet vezanih poena, uključio se i Grent Vilijams i "očas-posla" bilo je najvećih +12 za Seltikse.

Grent Vilijams je "namestio" ruku i "izrešetao" Bakse koji nisu mogli ništa u napadu, pa su Seltiksi došli i do ogromnih +16.

Sudije su bile u centru pažnje, pošto je arbitar Kejn Ficdžerald svirao čak šest faulova u napadu u trećoj četvrtini.

Janis Adetokumbo je "stao" u trećoj deonici i tako su stali i Baksi, pa posle kanonade Vilijamsa, Tejtuma i Brauna, Seltiksi u četvrtu četvrtinu ulaze sa +15.

Domaći se nisu zaustavljali ni u poslednjem kvartalu, nastaviti su da "rešetaju" koš Baksa i na kraju zasluženo slavili.

Prvi meč finala Istoka, Boston će igrati protiv Majamija u noći između utorka na sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: