U Evropi zvezda – u NBA jedan od najgorih

Fakundo Kampaco je ove sezone jedan od najlošijih igrača u NBA ligi, kažu statistički podaci.

Izvor: SN

Subota, 22.01.2022.

17:15

U Evropi zvezda – u NBA jedan od najgorih
Foto: Profimedia

Često se debatuje o kvalitetu evropske košarke kao i nastupu nekada igrača Evrolige koji se odmetnu u NBA ligi.

Fakundo Kampaco je trenutno ta tema, igrač koji igra ispod svih očekivanja u Denver Nagetsima i prema određenim statističkim podacima, spada među najlošije igrače.

Pogledajte samo ovaj statistički podatak, Kampacov "+/- rejtin" (da li je ekipa sa njim na parketu u plusu ili u minusu) iznosi čak -234 što je ubedljivo najlošije od svih ekipa koje imaju minimum jednak broj pobeda i poraza.

Kampaco je lošiji od sledećih 111 igrača koji imaju negativni "+/-" rejting, po čemu je Fakundo na samom dnu NBA lige. Često se govori i o tome da Kampaco nije dovoljno opasan u ofanzivi, a evo pogledajte samo ovu sitauciju iz utakmice sa Memfisom.

Oko Nikole Jokića se nalazi čak trojica defanzivaca Grizlisa, a Kampaca apsolutno niko ne čuva, čak im ni ne pada na pamet da mu izađu na šut.

Jako čudna situacija, pošto se ipak radi o reprezentativcu Argentine i bivšem asu Mursije i Real Madrida...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: