Ponedeljak, 17.05.2021.

21:10

Spektakularan boks na Krstu – remi veliki kao pobeda za Partizan

Dugo vremena nisu viđene uzavrelije strasti na boksu u Srbiji, koji se izgleda u Srbiju vratio na velika vrata.

Izvor: B92, BK Partizan

Spektakularan boks na Krstu – remi veliki kao pobeda za Partizan

Ulog nikada veći, Radnički sa Krsta I najveće ime našeg boksa Partizan iz Humske 1, u nedelju su se borili ne samo za poštovanje i obraz nego i za ulazak u plej-of.

Da podsetimo, Radnički je "tukao" Partizan u Humskoj, ali se spletom okolnosti kao i velikim trudom i radom celog stručnog štaba Partizana, predvođenog trenerom Manetom Marčetom, koji je i sam bio vicešampion Evrope dok je bio aktivan bokser, došlo do situacije da ako Partizan izvuce bar nerešeno, crno-beli u odnosu na Radnički imaju veće šanse da zajedno sa Crvenom zvezdom nastupe u plej-ofu. Počelo je vođstvom Radničkog od 2-0 zbog nedostatka boksera Partizana u nižim kategorijama, nastavilo se silovito za "krstaše" koji su u nižim kategorijama odneli skoro sve pobede.

Delovalo je kao da će Radnicki dominirati ali se onda Partizan budi i dolazi do borbe u velter kategoriji gde bokserskom veštinom dominira mladi bokser Partizana Dušan Radović i fenomenalnom borbom odnosi pobedu na poene.

Već tu se videlo da Partizan može do preokreta, pošto su "teži" bokseri Partizana tradicionalno dominantni.

Tako je i bilo jer je Aleksa Marković u srednjoj kategoriji do 81 kg već u prvoj rundi bacio protivnika na pod ringa, gde se posle brojanja do kraja meča samo gledalo kako popularni Leka drži, uz sve uvažavanje protivnika, školu boksa.

U teškoj kategoriji do 91 u kojoj Milosav Savić realno u Srbiji nema dostojnog rivala, stvari su bile jasne već posle nekih dvadesetak sekundi gde je Savić maestralnim desnim krošeom poslao protivnika u nokdaun i ekspresno rešio meč.

U tom trenutku bilo je 10:8 za Radnički i pristupilo se superteškoj kateogriji 91+ u kojoj je Partizan trebalo da rutinski savlada svog rivala.

Međutim, mladi pulen Radničkog Alen Mašović motivisan sa tribina i svestan da njegova pobeda ima veliki značaj, izvlači nadljudske sposobnosti i od prve sekunde borbe u superteškog kategoriji napada Miloša Veletića, čoveka od 125 kg.

Prvu rundu Veletić rešava u svoju korist, drugu rundu Mašović dobija "na srce" i pristupilo se trećoj i odlučujućoj rundi.

Sudijski trio bodovao je treću rundu jednoglasno Veletiću, Partizan odnosi jako važnu pobedu koja mu mnogo značiti u borbi za plej-of, dok Radnički gubi mnogo više od borbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: