Srbija ide na Evrobasket iz "mehura" u Gruziji

Svetska kuća košarke je objavila domaćine poslednjeg prozora u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Izvor: SS

Petak, 04.12.2020.

13:27

Srbija ide na Evrobasket iz
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Grupa E u kojoj je Srbija je smeštena u Gruziju gde će, kao i u Finskoj protekle nedelje, biti organizovan "mehur" zbog bezbednosnih mera protiv koronavirusa.

Gruzija je dobila drugi put domaćinstvo, što je ujedno i generalna proba za organizaciju samog kontinentalnog šampionata 2022. godine.

Sve je ozvaničeno na sastanku Borda Fibe u petak i objavljeni su svi domaćini završnih utakmica za kontinentalno takmičenje.

To će, pored Tbilisija, još biti Kijev (Ukrajina), Podgorica (Crna Gora) i Riga (Letonija).

Pored domaćina Evrobasketa Gruzije, Nemačke, Italije i Češke, plasman su u novembarskom krugu kvalifikacija overili branilac zlata iz 2017. Slovenija, te Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Grčka, Izrael, Španija i Ukrajina.

Srbija je u FIBA "balonu" u Finskoj doživela poraz od Švajcarske i trijumfovala nad Finskom, ima skor 2-2, a u poslednja dva kola će se sastati sa Gruzijom i Švajcarskom.

Pored domaćina Gruzije, još dva mesta vode na Evrobasket.

Finska i Švajcarska imaju skor 1-3 i sve što je potrebno selekciji Igora Kokoškova je da ne bude poslednja u grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: