Partizan se "kockao", ali preživeo – heroj je Asano VIDEO

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije pobedom nad Metalcem u Gornjem Milanovcu rezultatom 1:0 (1:0).

Izvor: MT/SS

Sreda, 25.11.2020.

15:30

Partizan se
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Junak crno-belih je Takuma Asano koji je u 44. minutu prelepim potezom rešio ovu utakmicu.

Partizan je zaslužio prolaz dalje, pokazao da je bolji za razliku od superligaškog duela ova dva tima u Milanovcu, ali je i pokazao staru boljku i nije uspeo da ranije reši pitanje pobednika.

U najvećem delu prvog poluvremena igralo se na polovini Metalca, koji nije imao napadačkih aspiracija, dok je Partizan kontrolisao dešavanja i tražio "rupu".

Nije je pronalazio celih pola sata, već smo videli tek nekoliko pokušaja sa distance Takume Asana i Bibarsa Natha
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
A onda je u 30. i 31. minutu Partizan došao do dve velike prilike.

Najpre centaršutom Aleksandra Miljkovića za Filipa Holendera kada je golman Dušan Puletić nekako spasio svoju mrežu.

A onda i udarcem Miloša Jojića koji je odlično gađao dalji ugao, ali je poslao loptu tik iznad prečke.

Ali, to što nije uspeo Jojić, jeste Takuma Asano u 44. minutu. Gol Japanca u velikoj meri je olakšao posao crno-belima u nastavku, ali bilo je potrebno da konačno "iskorače" i dođu do drugog gola kojim bi se osigurali, a što nisu uspeli pre mesec dana kada je Metalac ukrao dva vredna boda sa igračem manje.

I išli su Stanojevićevi momci ka tome, zaista, stvarali prilike pred golom Puletića, ali nikako nisu uspevali da mu spakuju drugu loptu iza leđa.

Mogli su to da učine Jojić u 56. minutu, potom Asano u 65. kao i Šćekić u 69. minutu.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Više šansi u jednoj viđeno je u 76. minutu, ponovo je Puletić bio spasilac domaćih, a potom je u 80. mogla da stigne kazna.

Međutim, Igor Vujačić je dobrim blokom uspeo da spasi Nemanju Stevanovića.

Do kraja je Partizan umešno, na polovini rivala, sačuvao prednost i plasirao se među osam najboljih timova u Kupu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: