Boban o Maksimiru 1990: Nakon sukoba sa policajcem ušao sam u svlačionicu Zvezde

Nekadašnji hrvatski fudbaler Zvonimir Boban govorio je za "Financial Times" o raspadu Jugoslavije.

Izvor: MT

Petak, 16.10.2020.

16:45

Boban o Maksimiru 1990: Nakon sukoba sa policajcem ušao sam u svlačionicu Zvezde
Photo by Alessandro Sabattini/Getty Images

Između ostalog je pričao i o fudbalu u toj zemlji, zlatu u Čileu sa juniorskom reprezentacijom, Maksimiru 1990...

"Igrao sam za Jugoslaviju sa svom snagom i ponosom. To je bila moja reprezentacija. Zlato u Čileu jedan je od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. To je bilo više od sna, nešto neverovatno... Ostali smo prijatelji, bez obzira na političke okolnosti, istorijske tragedije, rat i sve ostalo. Bili smo saigrači, oni su bili Srbi, ja sam Hrvat, neki ljudi su se osećali kao Jugoslaveni... Bili smo kao jedno i nije bilo problema", rekao je Boban, a preneo "Večernji list".

Osvrnuo se i na čuvenu utakmicu na Maksimiru između Dinama i Crvene zvezde.

"Nakon sukoba s policajcem sam ušao u svlačionicu Zvezde, oni su svi bili moji prijatelji. Rekao sam im da se ne brinu i da će normalno doći kući. Uvek sam pokušavao napraviti stvari kao čovek, ali imam svoje ideale i ideje. Domoljubne hrvatske ideje deo su mene celog života. Ne smatram Hrvate boljima od drugih nego ih samo smatram svojima. I ništa više", dodao je on.

Boban je karijeru završio 2001. u Selti iz Viga, a do skora je bio sportski direktor Milana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: