EP za juniore: SCG šampion Evrope!

Izvor: B92

Nedelja, 24.07.2005.

22:11

Default images

Omladinska košarkaška reprezentacija SCG osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u Beogradu pobedila selekciju Turske rezultatom 78:61 (19:13, 20:12, 13:14, 26:22).

"Plavi” su tako pred prepunom dvoranom Pionir došli do prve kontinentalne titule posle sedamnaest godina.

Najefikasniji u našem timu bio je Dragan Labović sa 21 poenom i 6 skokova, a Milenko Tepić je zabeležio dabl-dabl: 15 poena i 10 skokova. U turskom timu Jagmar je postigao 16 poena, a Savaš je zabeležio poen manje.

Kao i u prethodnim mečevima naša selekcija je izvanredno startovala i došla do dvocifrene razlike već na startu druge četvrtine. Turci posle toga nisu uspevali da zaprete.

Izabranici Stevana Karadžića odigrali su meč fantastično timski, sa velikim brojem atraktivnih poteza i lepih asistencija.

Kao i u dosadašnjem toku šampionata, posebno se istakao tandem Refleksa Dragan Labović – Miloš Teodosić, a uz njih još jednom je sjajan bio kapiten tima Milenko Tepić, član Vojvodine. Ipak, čestitke za izvanredno odigran turnir i sedam vezanih pobeda zaslužuju svi članovi tima, koji su do titule stigli uprkos povredama Dragovića i Mijatovića.
Beta
Poslednjih nekoliko minuta cela hala provela je na nogama, uz ovacije šampionima Evrope.

Za najboljeg igrača šampionata izabran je reprezentativac SCG Dragan Labović.

Hala: "Pionir" Gledalaca: 6.500 Sudije: Picilkas (Grčka), Kjari (Italija), Konderan (Francuska).

SCG: Teodosić 01, Tepić 15, Paunić 13, Đurković 6, Labović 21, Mijatović, Jereminov, Zivčević 3, Štimac 2, Raduljica 2, Dragović 2, Dašić 4.

Turska: Hadžioglu, Gorluk, Oner 2, Akjol 13, Goktaš, Jagmur 16, Altintig 6, Padžun, Bajav 3, Nalga 6, Jetim, Savaš 15.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: