Parni valjak melje: Partizan lako pobedio Javor

Fudbaleri Partizana su rezultatom 4:0 pobedili Javor Matis na svom stadionu u 3. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: SN

Nedelja, 09.08.2020.

19:45

Parni valjak melje: Partizan lako pobedio Javor
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Posle očajnog starta sezone, crno-beli su se protiv Javora vratili na pobednički kolosek i to vrlo ubedljivo.

Već od samog početka utakmice je bilo jasno da domaći sastav ima imperativ pobede i da će se maksimalno potruditi da dođe do tri boda.

Posle jednog dobrog napada, Javor je uspeo da pripreti, Piščević je probio po desnom boku i pokušao ili da centrira ili da šutne, ali je lopta proletela tik iznad prečke i izmamila par uzdaha.

Sadik je prvo šutirao izuzetno neprecizno da bi posle nekoliko minuta iskoristio situaciju u kojoj se našao posle fantastične akcije crno-belih i iz peterca poslao loptu pravo u gol za vođstvo od 1:0.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Javor nastavlja da napada, nisu dali da ih taj gol obeshrabri, ali posle samo šest minuta od prvog gola, videli smo i drugi. Sejduba Suma je odlično šutirao i pogodio stativu, a odbrana Javora otklonila opasnost.

Potom stiže centaršut sa levog boka, golmanu Lazoviću lopta ispada, a Umar Sadik je petom šalje pravo u mrežu za ubedljivih 2:0.

To, ipak, nije bilo sve što smo videli u prvom poluvremenu. Za Partizanovu prednost od 3:0 postarao se Sejduba Suma, koji je odlično reagovao na asistenciju Filipa Stevanovića i glavom loptu šalje u mrežu.

Mogao je Partizan i do 4. gola u prvih 45 minuta, kada je Suma sjajno proigrao Umara Sadika, ali se ovaj spetljao i nije iskoristio veliku priliku koja mu se ukazala.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
U drugom poluvremenu nismo videli previše toga. Partizan je imao ubedljivu prenodsti i nije želeo da rizikuje, a fudbaleri Javora su s vremena na vreme umeli da zaprete, ali ne i da postignu gol.

Stevanović je u 47. minutu pokušao da proigra Umara Sadika, ali je to bilo neprecizno i nebranjena mreža je ostala sačuvana, a lopta odlazi u gol aut.

Potom Javor ima dva vrlo opasna napada, prvi pokušaj je bio posle slobodnog udarca iz opasne zone koji je Banjak skrivio nad Matijaševićem, a drugi kada je Jevremović šutirao snažno, ali je šut išao po sredini gola i Popović je lako uspeo da interveniše.
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Umar Sadik nije iskoristio možda i jedinu pravu šansu u drugom poluvremenu koja mu se ukazala, ali zato jeste Takuma Asano. Posle jednog brzo izvedenog prekida, Suma je loptu inteligentno propustio i ona stiže do Asana.

Brzonogi Japanac je krenuo ka golu Javora, golman Lazović izleteo kako bi izbio loptu, ali to baš i ne čini najbolje i Asano uz dosta sreće dolazi do lopte koju šalje u prazan gol za ubedljivih 4:0.

Već tada je bilo kristalno jasno da će crno-beli ubedljivo slaviti i do kraja nije bilo golova. Partizan je došao do druge pobede u Linglong Superligi Srbije, iskupio se na neke loše utakmice, a Javor upisao drugi poraz u tri kola.

Utakmicu između Partizana i javora mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: