"Rodik je bio moćan i kompletan igrač – pogledajte skor protiv Đokovića"

Bivši francuski teniser Floran Sera dosta je hvalio Endija Rodika i njegovu karijeru.

Izvor: MT

Petak, 03.07.2020.

22:30

Photo by Chung Sung-Jun/Getty Images

Amerikanac je u jednom trenutku (2003.) bio prvi igrač na ATP listi, a te godine je osvojio i jedini Grend slem – US open.

Sera smatra da je Rodik mogao da dođe i do većeg broja najvažnijih titula, ali da ga je u tome poprilično sprečio Rodžer Federer.

"Endi Rodik nije bio samo žrtva Rodžera Federera, već i sveopšteg usporavanja podloga. Bio je moćan i kompletan igrač, koji je svojim kvalitetnim servisom trebalo da osvoji Vimbldon i US open nekoliko puta. Samo da se podloge nisu 'usporile'", rekao je Sera.

Rodik se sa Federerom sastajao u četiri Grend slem finala, tri puta na Vimbldonu i jednom na US openu, i svi mečevi su pripali Švajcarcu.

Sera dodaje da je Rodik bio konkurentan najbolji igračima i kao primer navodi skor protiv Novaka Đokovića.

"Kada pogledamo njegov skor protiv Đokovića na primer (5:4), shvatimo da je zaista imao nivo da se takmiči sa 'velikom trojkom'. Čak i ako uzmemo u obzir da Novak između 2007. i 2012. nije bio na svom najboljem nivou", istakao je Francuz.

Rodik je karijeru u singlu završio 2012, dok je dubl igrao sve do 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: