Srbija šesti najveći izvoznik fudbalera na svetu

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je izveštaj koje su države imale najviše fudbalera u inostranim klubovima tokom 2019.

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2020.

14:30

Srbija šesti najveći izvoznik fudbalera na svetu
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija se našla na izuzetno visokoj šestoj poziciji, ispred Nemačke, Kolumbije, Hrvatske i Nigerije sa 521 igračem u prvim ligama.

Od tog broja čak 82,3 odsto nastupa u prvim ligama, po čemu samo Kolumbija ima veći procenat među deset zemalja sa najvećim "izvozom" fudbalera.

Ispred su po broju igrača u inostranstvu samo Španija, Engleska, Argentina, Francuska i nedostižni Brazil sa 1.600 fudbalera.

Kada se pogleda "atlas migracija", najviše srpskih fudbalera igra u Bosni i Hercegovini (30), pa u Italiji (20), a za njom slede Mađarska i Poljska (po 19).

Po 17 srpskih igrača je u Grčkoj i Španiji, a 16 u Sloveniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: