Đokovićev čas tenisa Hačanovu za polufinale Dubaija!

Novak Đoković se ekspresno plasirao u polufinale turnira u Dubaiju pobedom nad Karenom Hačanovim.

Izvor: LN

Četvrtak, 27.02.2020.

16:00

Đokovićev čas tenisa Hačanovu za polufinale Dubaija!
AP Photo/Kamran Jebreili

Srpski teniser je savladao Rusa sa 2-0 u setovima (6:2, 6:2) posle sat vremena i šest minuta tenisa i zabeležio 16. pobedu ove sezone u isto toliko mečeva.

On je povećao prednost nad Karenom na 3-1 u međusobnim susretima, a za finale će se boriti sa pobednikom duela Monfis – Gaske u petak, najranije od 16 časova.

Zanimljivo je napomenuti da Đoković protiv svojih potencijalnih narednih protivnika ima zbirno 29 pobeda i 1 poraz (16-0 sa Monfisom, 13-1 sa Gaskeom).

Najbolji teniser planete održao je čas tenisa mladom Rusu i ni u jednom momentu nije dopustio da pitanje pobednika bude nesigurno.

Prvi napad Novak je izvršio u trećem gemu meča, kada je fenomenalnim riternima oduzeo protivniku servis bez izgubljenog poena i poveo sa 3:1.

Od rezultata 1:1 usledila je neverovatna serija srpskog igrača, koji je osvojio 18 od 22 naredna poena, napravio dupli brejk izuzetno lako, posle iznuđene greške protivnika, i poveo sa 5:1.

Tada je usledio nagli i jedini pad u meču. Hačanov je spasao set loptu i došao do brejk lopti, pa je iskoristivši drugu produžio prvi set.
Ipak, spasa mu nije bilo – već u narednom setu besprekornom defanzivom Đoković je napravio treći brejk u nizu i poveo sa 1-0 u setovima posle 32 minuta tenisa.

Nalet Hačanova ostao je kratkog daha. Već u svom prvom servis gemu drugog seta suočio se sa brejk loptom.

Novak je nije iskoristio, ali je nastavio da "bombarduje" protivnika dobrim servisima i fenomenalnim drop-šotovima – koje je maksimalno potencirao i odigravao maltene nepogrešivo.

Napravio je brejk za 3:1, a onda ga ekspresno potvrdio protiv indisponiranog rivala.

Do kraja meča viđen je identičan scenario kao i u delu meča do tada, pa se srpski teniser rutinski i lakše od očekivanog plasirao u polufinale turnira iz Serije 500 u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: