Španija ima Nadalovog naslednika: "Ja sam kao Federer" VIDEO

Španski teniser Karlos Alkaras Garfija, prvi je 16-godišnjak posle Rafaela Nadala koji je na ATP turniru savladao igrača iz prvih 200 na ATP listi.

Izvor:

Sreda, 19.02.2020.

09:48

Španija ima Nadalovog naslednika:
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Nadal je 2002. godine savladao Ramona Delgada u prvom kolu ATP turnira na Maljorki i prošlo je skoro 18 godina do naredne pobede 16-godišnjaka nad nekim igračem iz Top 200.

Alkaras Garfija je na startu ATP turnira u Rio de Žaneiru savladao Alberta Ramosa Vinolasa posle tri odigrana seta – 7:6, 4:6, 7:6.

Supertalentovanog Španca već neko vreme porede sa devetnaestostrukim Grend slem šampionom Nadalom, ali je Karlos posle prve ATP pobede u karijeri imao drugačiji stav.

"Volim da igram veoma agresivno, sa dosta vinera. Moj stil je manje-više isti Federerovom. Igram dosta agresivno sa izlascima na mrežu i dosta drop-šotova", izjavio je Alkaras Garfija.

Momak rođen 2003. godine je trenutno 408. teniser sveta. Ove sezone je osvojio dva ITF turnira, dok je na jednom poražen u finalu.

Trener mu je legendarni Huan Karlos Ferero, nekada najbolji teniser sveta, a do sada je u karijeri zaradio tek nešto više od 5.000 dolara.

U narednom kolu Rija igraće protiv Fernanda Korije iz Argentine. Taj meč na programu je u noći između srede i četvrtka od 00:30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: