Partizan u paklenoj atmosferi slomio Darušafaku

Košarkaši Partizana pobedili su tursku Darušafaku rezultatom 69:57 u četvrtom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Izvor: SN

Sreda, 29.01.2020.

19:06

Partizan u paklenoj atmosferi slomio Darušafaku
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast tragično preminulih Kobija Brajanta i Roberta Arčibalda, a prvi poeni viđeni su tek u 2. minutu kada je Džoni Hamilton bio strelac.

Partizan je slabo počeo meč, Veličković je pogodio prvih 5 poena dok je Hamilton na drugoj strani bio sjajno raspoložen.

U nekoliko navrata je Darušafaka stizala do prednosti od dva i više poseda, da bi se Partizan uspešno vraćao u igru, a deonica je okončana poenima Uroša Trifunovića.

Druga četvrtina je protekla u pravoj dominaciji Partizana. Gosti nisu postigli koš čitavih 5 minuta, a za to vreme je Nemanja Gordić uz pomoć Mozlija i Pejdža uspeo da "zapali" Pionir.

Crno-beli su za "tren oka" stigli velikih +13, kada je na semaforu stajalo 30:17. Igra se malo usporila, Darušafaka je postigla samo 8 poena u ovom periodu, a čak 6 u poslednja dva minuta i na poluvremenu je bilo 35:25 za crno-bele.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Treća četvrtina se prilično odužila, a tu se Darušafaka nešto bolje snašla i uspela da spusti prednost na samo 6 poena. Mogli su crno-beli da uvećaju dodatno tu razliku, ali su imali veliki broj grešaka, kao i promašaja.

Prava drama je usledila, Darušafaka je uspela da se spusti, Partizan je bio u problemima, ali ih je sada sačuvao tandem Zagorac-Jaramaz svojom novom serijom i za tren oka je bilo +15, a na semaforu je stajalo 58:43.

Tada je već bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno, a crno-beli su uspeli da bez većih problema privedu utakmicu kraju i da na kraju pobede rezultatom 69:57.

Džoni Hamilton je sa 17 poena bio najefikasniji pojedinac, a Bonzi Kolson je imao 10. Na drugoj strani istakao se Ognjen Jaramaz sa 15 poena, Veličković je dodao 11, a Gordić 10 poena.

Utakmicu između Partizana i Darušafake možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

297 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: